Les 1 van 5
In uitvoering

Voorwoord

Rene 2 april 2021

Dit is de samenvatting PE 2021 voor de training adviseur Hypothecair krediet. Als adviseur Hypothecair krediet moet je elke  PE-periode je beroepskwalificatie onderhouden. Dit doe je met een PE-examen. Je behaalt de beroepskwalificatie als adviseur Hypothecair krediet door het behalen van meerdere initiële examens. Dit zijn Wft Basis, Wft Vermogen  en Wft Hypothecair krediet.  

In het PE-examen komen per beroepskwalificatie de meest recente veranderingen op het gebied van wet- en  regelgeving aan bod. Bestaat een beroepskwalificatie uit meerdere initiële examens, dan doe je PE-examen voor de  hoogste beroepskwalificatie. Met het behalen van het PE-examen toon je als financieel adviseur aan dat je kennis  hebt van de ontwikkelingen op het gebied van jouw beroepskwalificatie. Dit doe je eenmaal per PE-periode. 

Met ingang van 1 april 2017 is er een aantal veranderingen doorgevoerd in het zogeheten deskundigheids bouwwerk. In deze periode houd je je beroepskwalificatie geldig voor de periode na 1 april 2019 (tot 1 april 2022)  door het behalen van het PE-examen. Een financieel adviseur die op 1 april 2022 geen geldig PE-diploma heeft mag  vanaf die datum niet meer adviseren. 

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert de minister van Financiën over de inhoud  van de periodieke ontwikkelingen. Jaarlijks worden er nieuwe ontwikkelingen aan de PE-examen toegevoegd. Voor  kandidaten die hun diploma na 2014 hebben behaald, kan dit betekenen dat zij onderwerpen terug zien komen die  zij in hun initiële examen al hebben gehad.

Versie April 2021
Deze module is gebaseerd op de ontwikkelingen 2021 . Het CDFD heeft deze ontwikkelingen op 19 januari 2021 gepubliceerd. De module is gebaseerd op de toetstermen zoals vastgelegd in de Regeling van de Minister van Financiën van 26 februari 2013. Deze regeling is in werking getreden met ingang van 1 januari 2014. De laatste wijzigingen zijn per 1 januari 2021.