Les 1 van 11
Gestart

Voorwoord

Rien 2 april 2021

Voor je ligt de syllabus PE 2021 voor adviseur Schadeverzekeringen zakelijk. Als adviseur Schadeverzekeringen zakelijk moet je elke PE-periode je beroepskwalificatie onderhouden. Dit doe je met een PE-examen. Je behaalt de beroepskwalificatie als adviseur Schadeverzekeringen zakelijk door het behalen van meerdere initiële examens. Dit zijn Wft Basis, Wft Schadeverzekeringen Particulier en Wft Schadeverzekeringen zakelijk.

In het PE-examen komen per beroepskwalificatie de meest recente veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving aan bod. Bestaat een beroepskwalificatie uit meerdere initiële examens, dan doe je PE-examen voor de hoogste beroepskwalificatie. Met het behalen van het PE-examen toon je als financieel adviseur aan dat je kennis hebt van de ontwikkelingen op het gebied van jouw beroepskwalificatie. Dit doe je eenmaal per PE-periode.

Met ingang van 1 april 2017 is er een aantal veranderingen doorgevoerd in het zogeheten deskundigheids- bouwwerk. Vanaf 1 april 2017 komen er periodiek PE-Examens. De eerste PE-periode begint op 1 april 2017 en eindigt op 31 maart 2019. Met ingang van 1 april 2019 begint een nieuwe PE-periode. Deze begint op 1 april 2019 en eindigt op 31 maart 2022. In deze periode houd je je beroepskwalificatie geldig voor de periode na 1 april 2022 (tot 1 april 2025) door het behalen van het PE-examen. Een financieel adviseur die op 1 april 2022 geen geldig

PE-diploma heeft mag vanaf die datum niet meer adviseren.

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert de minister van Financiën over de inhoud van de periodieke ontwikkelingen. Jaarlijks worden er nieuwe ontwikkelingen aan de PE-examen toegevoegd.