Sociale Hygiëne Cursus 2021

Het sociale hygiëne certificaat is een noodzakelijk onderdeel voor elke horeca en alcohol gelegenheid. Het vergroot de veiligheid en gastvrijheid van jouw horecazaak. Tevens straalt het professionaliteit uit. Met de Sociale Hygiëne cursus heb je alle kennis op zak om dit beleid te begrijpen en toe te passen.

Shirley · 5 oktober 2021

De Sociale Hygiëne Cursus: flexibel leren

De sociale hygiëne cursus (SVH) biedt een mooie toevoeging voor werkzaamheden in de horeca. Uiteindelijk kun je met deze cursus een hygiëne beleid opzetten. In combinatie met onze oefenexamens is dit de meest ideale training. In de horeca is er streng toezicht op hygiëne en handhavings- protocollen. Met deze cursus leer je alles over wetten in de horeca, wijn en slijterij sector. Denk aan regelgeving, handhaving, veiligheid en communicatie naar jouw klanten.

Wat leer je in de sociale hygiëne opleiding?

In de sociale hygiëne opleiding leer je:

 • Om te gaan met risicogedrag in de horeca en slijterij
 • Omgaan met sociale hygiëne
 • Regelhandhaving
 • Aangeven van gedragsgrenzen binnen het wettelijk verplichte hygiëne protocol voor de horeca
 • Hoe de veiligheid voorop staat en jouw klanten op het hygiëne beleid kunt attenderen
 • Alles over de horeca en drankwet
 • Gesprekstechnieken die aan bod komen zijn onder andere: Het weigeren van alcohol verkoop aan minderjarigen, hoe te handelen bij geweld, agressie en klachten
 • Het communiceren van open en verborgen regelgeving
 • Lichamelijke effecten van alcohol, tabak en andere risicovolle verslavingen

Persoonlijke hygiëne in de horeca

Sociale hygiëne bestaat uit een beleid in de horeca. Klanten moeten duidelijk kunnen begrijpen wat de regels zijn van jouw zaak. Ook belangrijke wetsonderdelen uit de Arbowet van diverse soorten horeca komen aan bod tijdens deze studie. Verder doe je kennis op van bedrijfsformules en marketinginstrumenten. Ook krijg je onderwerpen als duurzame klanttevredenheid en het aanspreken van jouw doelgroep in de horeca, wijnzaak of slijterij.

Gokken, drugs, tabak en alcohol

Deze middelen komen in veel horecaondernemingen aan bod. Mensen kunnen op een agressieve manier tegen het personeel of andere klanten gaan reageren onder invloed van deze middelen. Als horecaondernemer is het noodzakelijk te begrijpen hoe deze om moet gaan met risicogedrag. Je doet kennis op in de opleiding over diverse wetten zoals de tabakswet. Verder leer je voor je klanten een veilige omgeving te creëren met duidelijke regels en grenzen.

De kosten van de hygiëne cursus

 • Voor de flexibele thuis cursus SVH betaal je 2 x 79 euro
 • Eenmalige kosten voor inschrijving bedragen 29,50 euro
 • Het SVH examen kost zo een 139,50 euro. (Dit kan wisselend zijn)

Examens en diploma van de hygiëne cursus

Na het doorlopen en afronden van de SVH opleiding behaal je het diploma sociale hygiëne. Deze is verplicht volgens de wet voor iedere slijterij en horeca ondernemer.
De cursusduur is slechts twee maanden en bedraagt een korte spoedcursus waarbij je zelf jouw leermomenten bepaald.

Benodigdheden voor de SVH Cursus

Deze cursus heeft alles inbegrepen in het lesgeld. Dat betekend dat boeken en overig lesmateriaal niks extra kost. Online kun je gebruik maken van een e-learning omgeving met een eigen leerpad welke je makkelijk door de cursus heen leidt. Je weet precies welke opdrachten er gemaakt moeten worden en bij welke docent je deze kunt inleveren.

FAQ

Het behalen van een Sociale Hygiëne diploma bewijst dat je bewust bent van hygiëne en veiligheid op het gebied van horeca en weet hoe te handelen in deze situaties.

Leidinggevenden binnen de horeca moeten aan tonen dat ze op de hoogte zijn van de benodigde kennis om veilig en hygiënisch een horeca bedrijf te kunnen runnen.

Zodra een horeca bedrijf alcohol verkoopt of schenkt dient deze organisatie te beschikken over een Sociale Hygiëne diploma.

Over de trainer

Shirley

3 Trainingen

Niet aangemeld
2 x €76,00

Training Inhoud

 • 9 Lessen