vca proefexamen

VCA proefexamen

Het VCA proefexamen is bedoeld voor personen en bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico (gezien vanuit de opdrachtgever) en hiervoor het VCA certificaat willen behalen. Een VCA certificaat kan worden gezien als een diploma VCA voor het succesvol afronden van een VCA training. VCA certificering is noodzakelijk om aan te tonen dat je een VCA training hebt gevolgd en weet hoe je veilig moet werken.

VCA diploma

Wanneer je in het bezit bent van het VCA diploma, dan ben je in staat om op bouwplaatsen te werken waar het VCA diploma een verplichting is. Het VCA diploma wordt steeds meer verplicht gesteld door opdrachtgevers om het aantal ongelukken op de werkvloer te verminderen. VCA is geen wettelijke regeling maar speelt in op wettelijke regelingen en/of vult deze aan. Als men VCA heeft, kan men aantonen dat aan een aantal wettelijke verplichtingen volgens de Arbo-wet is voldaan.

Indien bij een voor VCA te certificeren bedrijf sprake is van meerdere vestigingen (hoofdvestiging, nevenvestigingen, etc.), dient de audit door de certificatie-instelling te worden uitgevoerd alsof elke vestiging een apart certificaat dient te hebben.

VCA certificering

Voor de organisatie met een VCA certificaat zijn de belangrijkste voordelen:

  • Gestructureerde zorg voor VGM zaken;
  • Motiverend voor de werknemers;
  • Voldoen aan diverse wettelijke verplichtingen;
  • Voldoen aan de eis van opdrachtgevers;
  • Brede en internationale acceptatie;
  • Onafhankelijke periodieke toetsing;
  • Niet langer allerlei VGM-controlelijstjes van opdrachtgevers hoeven invullen.

VCA examen

Het behalen van het VCA examen is één van de vereisten om aan de VCA standaards te voldoen. Op onze website kan je alle VCA diploma’s oefenen. Om het VCA examen met succes af te kunnen ronden, is het belangrijk dat u over de juiste kennis beschikt. Maak daarom gebruik van één van de officiële proefexamens VCA en zie direct de uitslag van je examen.

Nog keihard aan de bak? Of gaat het eigenlijk al best wel lekker? Het VCA Proefexamen is daarom de beste methode om uw VCA kennis te testen.