fbpx
logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd
VCA,

VIL VCU Cursus

Deze VIL VCU cursus bestaat uit 4 lessen, 12 onderwerpen, 10 proefexamens, naslag en extra documenten.

ToetsJeKennis · 2 juni 2023

Deze VIL VCU cursus is bedoeld voor leidinggevenden en intercedenten die werkzaam zijn binnen een detachering- of uitzendbureau. De cursus is verplicht voor alle uitzend- of detacheringsbureau die VIL VCU gecertificeerd willen zijn of worden. Ook is dit certificaat verplicht voor bedrijven die uitzendkrachten leveren aan andere VCA gecertificeerde organisaties.

In de online leeromgeving krijg je alle VIL vcu actualiteiten die op het examen aan bod komen. Deze cursus sluit perfect aan op het VIL vcu examen en doordat de lesstof gecombineerd word met de oefenexamens is dit de ideale training methode.

Wat leer je?

Tijdens de VIL vcu cursus leer je stof en doelen rondom veilig werken in een risicovolle omgeving. Deze stof wordt gebruikt om uitzendkrachten voor te bereiden op de werkvloer.

Deze MBO-HBO cursus is geschikt voor intercedenten en medewerkers in de uitzendbranche en bevat een online training en onafhankelijk examen. De duur van de cursus is ongeveer 7 uur. Deze VIL cursus bestaat uit 12 online modules, 10 VIL VCU proefexamens, naslag en extra documenten.

Informatie

De modules kunnen in de volgende onderdelen worden gedeeld:

 • Voorbereiden, inspecteren en bespreken van de werkzaamheden
  Hieronder vallen vaardigheden als: veiligheidsregels en regelgeving, preventie, veilig werken, overleg en inspectie.
 • Uitvoeren van de werkzaamheden
  Hiertoe behoren de werkplek, arbeidsmiddelen, PBM’s (Persoonlijke beschermingsmiddelen), specifieke werkzaamheden en omstandigheden.
 • Beheersen van de specifieke gevaren
  Hieronder vallen gevaarlijke stoffen, brand en explosie en elektriciteit en straling.
 • Beheersen van noodsituaties en incidenten
  Dit onderdeel bevat toetsing over noodsituaties en ongevallen.

Het naslagwerk van de cursus bestaat uit een samenvatting (die NIET de volledige cursus beschrijft). Ieder deel van de cursus bevat toepassingsgerichte en kennisgerichte vragen. Alle oefenvragen kunnen onbeperkt worden geoefend. De extra documenten die bij de cursus zijn gevoegd, zijn een afkortingenlijst, begrippenlijst en examenontwikkelingen.

VIL VCU Examen

Het VIL VCU examen is landelijk en duurt maximaal 75 minuten. De cursist kan kiezen uit ruim 40 locaties. Het examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen, waarvan 64.5% goed moet worden beantwoord om te slagen.

VIL VCU Certificaat

Iedereen die slaagt voor het examen ontvangt een diploma en bijbehorend pasje. Het diploma is tien jaar geldig in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Over de trainer

ToetsJeKennis

35 Trainingen

Nog niet gestart
159,00

Training Includes

 • 4 Lessen
 • 12 Onderwerpen
 • Training Certificate