WFT Inkomen Oefenexamens 2021/2022

In deze 7 WFT Inkomen oefenexamens zitten alle 322 examenvragen die je nodig hebt om te slagen. Ge-update aan de toetstermen van 1 april 2021.

Rene · 2 april 2021

Met deze 7 WFT Inkomen Oefenexamens heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het examen. Je kunt ieder examen onbeperkt maken, en er zit geen tijdslimiet op. Onze oefenexamens sluiten perfect aan op de toetstermen van het CDFD die per 1 april 2021 gelden.

Voor wie is dit oefenexamen wft inkomen?

Dit oefenexamen wft inkomen is bedoeld voor financieel professionals die de studie adviseur wft inkomen volgen en extra oefenmateriaal willen hebben ter voorbereiding op het examen. Deze examenvragen wft inkomen zijn gericht op het eindexamen en zijn hierdoor gemakkelijk te combineren met je opleiding of cursus.

Klik hier als je op zoek bent naar PE Inkomen oefenexamens.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? We hebben een examengerichte wft inkomen samenvatting voor maar €69,95 inclusief 7 oefenexamens en is de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Informatie

De inhoud van de oefenexamens wft inkomen bestaan uit 46 vragen. Je kunt hiervoor maximaal 72 punten scoren. Het examen is als volgt samengesteld:

 • 20 KB vragen (20 punten)
 • 23 VC vragen (46 punten)
 •   3 PG vragen (6 punten)

Onze examenvragen zijn hiermee exact hetzelfde als de examenvragen die je tijdens je examen krijgt en voldoen aan de CDFD toetstermen wft inkomen van 1 april 2021. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor het WFT inkomen examen is vastgesteld op 68%. Om te slagen moet je daarom 49 punten behalen. 

Advies! Je kunt in het examen 20 punten scoren met KB vragen en 46 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed kunt beantwoorden, omdat je daar al 96% van je score kunt behalen.

Slagingspercentage wft inkomen

Volgens het CDFD slaagden tussen maart 2020 en maart 2021 63,5% van alle examen kandidaten. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Voor het WFT inkomen examen heb je 135 minuten de tijd.

Is WFT inkomen moeilijk?

In principe is wft inkomen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders en gebruik je onze oefenexamens. Een goede voorbereiding is wel zeer belangrijk en met onze wft vragenbank weet je zeker dat je de meeste vragen hebt die aansluiten aan de meest recente toetstermen.

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Inkomen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis examen (Initieel)
WFT Inkomen (Initieel)

Als je de Beroepskwalificatie wilt onderhouden, dan die je het volgende examen te doen;

PE Inkomen

In samenwerking met Eureka examens bieden we je de mogelijkheid het WFT Inkomen examen snel en eenvoudig te kunnen maken. We doen dit op 14 locaties in Nederland; Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Hoofddorp, Maastricht, Terneuzen, Woerden en Zwolle.
Deze locaties hebben gemiddeld 20 examen plaatsen beschikbaar. Reserveer daarom snel een datum en een tijdstip.

Kosten WFT Inkomen examen

De kosten voor het examen bedragen €134,50. De examens zijn vrijgesteld van BTW.

Eureka Examens is door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) erkend als WFT-exameninstituut onder toezicht van de Stichting Examenkamer. Een exameninstituut draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteitsborging van de organisatie en de afname van examens. Bij Eureka Examens kunt u alle WFT & PE examens maken.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Bereid je lessen en het examen goed voor
 • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
 • Maak gebruik van de samenvattingen
 • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Inkomen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Het WFT Inkomen examen bestaat uit 38 vragen bestaande uit:

 • 20 KB vragen (20 punten)
 • 23 VC vragen (46 punten)
 •   3 PG vragen (6 punten)

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CDFD toetstermen.

In principe is het WFT Inkomen examen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2020 tot september 2020 72,8% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Over de trainer

Rene

43 Trainingen

Nog niet gestart
€ 29,95

Training Inhoud

 • 1 Les
 • 8 Toetsen