logo

WFT Vermogen Examens 2023/2024

 • 5 CDFD examens
 • 235 examenvragen

Met deze WFT Vermogen examens heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het CDFD examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van 1 april 2023 en zijn geldig tot 31 maart 2024.

Kennisweb · 2 april 2023
Current Status
Nog niet gestart
Prijs
49,95
Get Started

Voor wie zijn deze examens?

Deze wft vermogen examens zijn bedoeld voor financieel professionals die een studie volgen voor wft vermogen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het WFT vermogen examen. Deze examens zijn gericht op het eindexamen en zijn hierdoor perfect te combineren met je opleiding/training.

Klik hier als je op zoek bent naar PE vermogen examens.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze samenvatting inclusief 5 examens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je wft vermogen examen.

Informatie

Deze WFT Vermogen oefenexamens bestaan uit 47 vragen per examen en zijn als volgt samengesteld :

 • 20 KB vragen (20 punten)
 • 25 VC vragen (50 punten)
 •   2 PG vragen (4 punten)

De oefenexamens zijn hiermee exact hetzelfde als het wft vermogen examen. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor het wft vermogen examen is vastgesteld op 68%. In het wft vermogen proefexamen is dit gelijk gesteld. Hierdoor ben je verzekerd van oefenvragen wft vermogen die 100% gelijk zijn aan je examen.

In het WFT vermogen examen kan je maximaal 74 punten behalen. Om te slagen moet je 51 punten behalen.

Advies! Je kunt in het examen 20 punten scoren met KB vragen en 50 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 67,5% van je score kunt behalen.

Voor het WFT vermogenexamen heb je 135 minuten de tijd.

Is WFT vermogen moeilijk?

In principe is wft vermogen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders en gebruik je onze oefenexamens. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2022 tot april 2023 slechts 42,9% van alle examen kandidaten. Ter verduidelijking: dat is nog niet de helft! Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Met onze wft vragenbank weet je in ieder geval zeker dat je de juiste examens oefent.

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur vermogen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis examen (Initieel)
WFT vermogen (Initieel)

Als je de Beroepskwalificatie wilt onderhouden, dan kan je dat doen met de volgende examens;

PE Vermogen

Omdat de module Vermogen ook in PE Hypothecair krediet en PE pensioen zit, kan je deze module dus ook met die examens behalen.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Bereid je lessen en het examen goed voor
 • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
 • Maak gebruik van de samenvattingen
 • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Vermogen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Het WFT Vermogen examen bestaat uit 47 vragen. Het examen is als volgt samengesteld:

20 KB vragen (20 punten)
25 VC vragen (50 punten)
2 PG vragen (4 punten)

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CDFD toetstermen.

In principe is het Vermogen examen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2022 tot september 2023 72,8% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart
49,95

Training Includes

 • 1 Les
 • 6 Toetsen