logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

HACCP cursus

inclusief officieel Certificaat

Een HACCP cursus is verplicht voor iedereen die met bederfelijke eet- of drinkwaren werkt. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de gezondheid van gasten die bij je eten en/of drinken en je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand ziek wordt.

ToetsJeKennis ·26 augustus 2023

Ook moet je bij een controle aantoonbaar maken dat je hygiënisch te werk gaat. Deze verplichting geldt voor alle bedrijven die voedsel (eten en/of drinken) verstrekken. Dus niet alleen voor horecabedrijven, maar ook voor verzorgingstehuizen, crematoria, ziekenhuizen, sportkantines en verenigingen.

Met deze vernieuwde cursus HACCP ben je in staat zelfstandig volgens de Hygiënecode te werken. 

TIP : If you are looking for the English version of this Course, visit HACCP Course to earn your HACCP Certificate in 2 hours for just €49,95.

Training hygiënecode haccp

Je leert de inhoud van de wet- en regelgeving, de hygiënecode en hoe het HACCP-systeem precies werkt. 

Is een HACCP cursus verplicht?

Of je nu een vrijwilliger in een sportkantine, een kok niveau 1 t/m 4, zelfstandig werkend, een chef-kok of instellingskok bent, iedereen zal moeten kunnen aantonen dat hij/zij aantoonbaar Hygiënisch te werk gaat.

Doelgroep

Iedereen die in de horeca, catering of in een instellingskeuken werkt. Ook beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, op verenigingen en/of buurthuizen. Je hebt geen vooropleiding nodig voor het HACCP certificaat.

HACCP Examen

Aan het einde van de cursus maak je een eindtoets. Doe je dat met goed gevolg, dan ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien.

Certificaat

Zodra je de eindtoets met goed gevolg aflegt ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP.

Cursusduur

Deze online cursus is een zelfstudie en je doet de cursus thuis op het moment dat het jou het beste uitkomt. Deze haccp cursus heb je binnen 2 uur succesvol afgerond. Gegarandeerd!

Veel gestelde vragen

De HACCP cursus kost slechts €49,95, waaarmee wij de goedkoopste cursus in de markt hebben.

Een HACCP cursus is een training gericht op de basisprincipes van het HACCP-systeem, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een preventief systeem voor voedselveiligheid en -hygiëne.

Nee, een HACCP cursus is niet verplicht. Wel is het voor veel bedrijven in de voedselindustrie verstandig om medewerkers een HACCP cursus te laten volgen zodat ze veilig en hygiënisch met voedsel om kunnen gaan.

Na het succesvol afronden van onze HACCP cursus ontvang je direct een certificaat. Dit certificaat is het bewijs van jouw kennis en bekwaamheid met betrekking tot HACCP-principes.

Onze HACCP cursus behandelt de basisprincipes van het HACCP-systeem, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een preventief systeem dat zorgt voor voedselveiligheid en -hygiëne, essentieel voor iedereen die in de voedselindustrie werkt.

Een verstrekt HACCP certificaat is doorgaans 5 jaar geldig. Na deze periode raden wij aan om een herhalingscursus te volgen om up-to-date te blijven.

Ja, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een systeem dat gericht is op het waarborgen van voedselveiligheid. Wanneer je de cursus over HACCP-principes succesvol afrondt, ontvang je direct een HACCP certificaat als bewijs van je kennis en bekwaamheid op dit gebied. Dit certificaat is een erkenning dat je de HACCP-principes begrijpt en in staat bent deze toe te passen in een professionele omgeving.

De frequentie waarmee je een HACCP training zou moeten volgen, hangt af van verschillende factoren:

Veranderingen in regelgeving of richtlijnen: Als er significante veranderingen zijn in de voedselveiligheidsregelgeving of HACCP-richtlijnen, is het raadzaam om een aanvullende training te volgen om up-to-date te blijven.

Werkomstandigheden: Als je in een omgeving werkt waar de voedselveiligheidsrisico’s regelmatig veranderen of als je met nieuwe processen of technologieën te maken krijgt, kan het nuttig zijn om vaker trainingen te volgen.

Persoonlijke voorkeur: Sommige professionals kiezen ervoor om regelmatig bijscholing te volgen, zelfs als hun certificaat nog geldig is, om hun kennis fris te houden en op de hoogte te blijven van de nieuwste best practices.

Over het algemeen is het een goed idee om minimaal een herhalingscursus te volgen na 5 jaar, of vaker als je voelt dat het nodig is voor je professionele ontwikkeling of werkverantwoordelijkheden.

Bedrijven maar ook restaurants en sportkantines die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren.

HACCP staat voor : Hazard Analysis and Critical Control Points.

Jazeker! Als je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, en patat en tosti’s zijn dat ( bier overigens ook) dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken.

Nee, Sociale Hygiëne richt zich op het respectvol omgaan met mensen. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een vriendelijke manier aan een beschonken gast te vertellen dat deze echt geen drank meer kan bestellen, of dat iemand je zaak dient te verlaten omdat deze voor overlast zorgt. In de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode in de praktijk moet toepassen en hoe je zorgt voor een optimale voedselhygiëne.

Het eerste hoofdstuk kan je gratis inkijken. Als je van de volledige cursus gebruik wilt maken dan zijn we wel de goedkoopste online HACCP cursus die je kunt vinden.

Training Inhoud

Uitklappen

Over de trainer

ToetsJeKennis

31 Trainingen

Nog niet gestart

Training Includes

  • 14 Lessen
  • 54 Onderwerpen
  • 15 Toetsen
  • Training Certificate
Minuten
Seconden

Tijdelijk 20% korting

maar alleen als je binnen 5 minuten beslist