logo

HACCP cursus

inclusief officieel Certificaat

Een HACCP cursus is verplicht voor iedereen die met bederfelijke eet- of drinkwaren werkt. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de gezondheid van gasten die bij je eten en/of drinken en je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand ziek wordt.

Shirley · 4 mei 2023
Current Status
Nog niet gestart
Prijs
49,95
Get Started

Ook moet je bij een controle aantoonbaar maken dat je hygiënisch te werk gaat. Deze verplichting geldt voor alle bedrijven die voedsel (eten en/of drinken) verstrekken. Dus niet alleen voor horecabedrijven, maar ook voor verzorgingstehuizen, crematoria, ziekenhuizen, sportkantines en verenigingen.

Met deze vernieuwde cursus HACCP ben je in staat zelfstandig volgens de Hygiënecode te werken. 

TIP : If you are looking for the English version of this Course, visit HACCP Course to earn your HACCP Certificate in 4 hours for just €49,95.

Wat leer je?

Je leert de inhoud van de wet- en regelgeving, de hygiënecode en hoe het HACCP-systeem precies werkt. 

Is een HACCP cursus verplicht?

Of je nu een vrijwilliger in een sportkantine, een kok niveau 1 t/m 4, zelfstandig werkend, een chef-kok of instellingskok bent, iedereen zal moeten kunnen aantonen dat hij/zij aantoonbaar Hygiënisch te werk gaat.

Doelgroep

Iedereen die in de horeca, catering of in een instellingskeuken werkt. Ook beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, op verenigingen en/of buurthuizen. Je hebt geen vooropleiding nodig voor het HACCP certificaat.

Examen

Aan het einde van de cursus maak je een eindtoets. Doe je dat met goed gevolg, dan ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien.

Certificaat

Zodra je de eindtoets met goed gevolg aflegt ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP.

Cursusduur

Deze online cursus is een zelfstudie. Je kunt er zolang over doen als je wilt. Normaal gesproken is de studiebelasting 4 uur.

Veel gestelde vragen

Bedrijven maar ook restaurants en sportkantines die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren.

HACCP staat voor : Hazard Analysis and Critical Control Points.

Aan het eind van de cursus krijg je een zogenaamde HACCP eindtoets. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien.
Het is overigens wel je eigen verantwoordelijkheid dat je zorgt dat je up-to-date blijft. Deze cursus om de 2 jaar herhalen is daarom geen overbodige luxe.

Jazeker! Als je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, en patat en tosti’s zijn dat ( bier overigens ook) dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken.

Nee, Sociale Hygiëne richt zich op het respectvol omgaan met mensen. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een vriendelijke manier aan een beschonken gast te vertellen dat deze echt geen drank meer kan bestellen, of dat iemand je zaak dient te verlaten omdat deze voor overlast zorgt. In de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode in de praktijk moet toepassen en hoe je zorgt voor een optimale voedselhygiëne.

Het eerste hoofdstuk kan je gratis inkijken. Als je van de volledige online cursus gebruik wilt maken dan zijn we wel de goedkoopste online HACCP cursus (volgens springest) die je kunt vinden.

Training Inhoud

Toon alles

Over de trainer

Shirley

Ik ben Shirley, 35 jaar en ik geef al 6 jaar Horeca trainingen. Ik heb zelf de horeca opleiding gedaan en vind het super leuk om bedrijven, maar ook sportkantines en restaurants een training te geven voor Sociale Hygiene of HACCP.

4 Trainingen

Nog niet gestart
49,95

Training Includes

  • 14 Lessen
  • 54 Onderwerpen
  • 15 Toetsen
  • Training Certificate