HACCP cursus inclusief officieel Certificaat

Met deze online HACCP cursus voor de Horeca word je binnen 4 uur klaargestoomd en behaal je het HACCP Certificaat. Nadat je de cursus hebt doorlopen, en je het examen met goed gevolg hebt behaald ontvang je direct jouw certificaat dat op je eigen naam staat en je direct kunt downloaden.

Shirley · 11 augustus 2021

Een HACCP cursus is verplicht voor iedereen die met bederfelijke eet- of drinkwaren werkt. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de gezondheid van gasten die bij je eten en/of drinken en je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand ziek wordt.

Daarnaast moet je bij een controle aantoonbaar maken dat je hygiënisch te werk gaat. Deze verplichting geldt voor alle bedrijven die voedsel (eten en/of drinken) verstrekken. Dus niet alleen voor horecabedrijven, maar ook voor verzorgingstehuizen, crematoria, ziekenhuizen, sportkantines en verenigingen.

Met de cursus HACCP ben je in staat zelfstandig volgens de Hygiënecode te werken. 

Wat leer je?

Je leert de inhoud van de wet- en regelgeving, de hygiënecode en hoe het HACCP-systeem precies werkt. 

Is een HACCP cursus verplicht?

Of je nu een vrijwilliger in een sportkantine, een kok niveau 1 t/m 4, zelfstandig werkend, een chef-kok of instellingskok bent, iedereen zal moeten kunnen aantonen dat hij/zij aantoonbaar Hygiënisch te werk gaat.

Doelgroep

Iedereen die in de horeca, catering of in een instellingskeuken werkt. Ook beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, op verenigingen en/of buurthuizen. Je hebt geen vooropleiding nodig voor het HACCP certificaat.

Examen

Aan het einde van de cursus maak je een eindtoets. Doe je dat met goed gevolg, dan ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien.

Certificaat

Zodra je de eindtoets met goed gevolg aflegt ontvang je direct het Certificaat Hygiënecode HACCP.

Cursusduur

Deze online cursus is een zelfstudie. Je kunt er zolang over doen als je wilt. Normaal gesproken is de studiebelasting 4 uur.

Prijs

Voor slechts €49,95 ontvang je al het benodigde lesmateriaal (online) inclusief toetsen (online) en je certificaat.

Is de online haccp cursus gratis?

Het eerste hoofdstuk kan je gratis inkijken. Als je van de volledige online cursus gebruik wilt maken dan zijn we wel de goedkoopste online HACCP cursus (volgens springest) die je kunt vinden.

FAQ

HACCP staat voor : Hazard Analysis and Critical Control Points.

Bedrijven maar ook restaurants en sportkantines die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren.

Jazeker! Als je met bederfelijke eet- of drinkwaren in aanraking komt, en patat en tosti’s zijn dat ( bier overigens ook) dien je volgens de Hygiënecode HACCP te werken.

Nee, Sociale Hygiëne richt zich op het respectvol omgaan met mensen. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een vriendelijke manier aan een beschonken gast te vertellen dat deze echt geen drank meer kan bestellen, of dat iemand je zaak dient te verlaten omdat deze voor overlast zorgt. In de cursus HACCP leer je hoe je de Hygiënecode in de praktijk moet toepassen en hoe je zorgt voor een optimale voedselhygiëne.

Aan het eind van de cursus krijg je een zogenaamde HACCP eindtoets. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat kun je tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWMA) aan de controleur laten zien.
Het is overigens wel je eigen verantwoordelijkheid dat je zorgt dat je up-to-date blijft. Deze cursus om de 2 jaar herhalen is daarom geen overbodige luxe.

Training Content

Toon alles

Over de trainer

Shirley

2 Trainingen

Nog niet gestart
€49,95

Training Inhoud

  • 14 Lessen
  • 55 Onderwerpen
  • 15 Toetsen
  • Training Certificaat