SVH,

HACCP cursus

Rolf · 29 oktober 2019

Een HACCP cursus is verplicht voor koks om te werken volgens een voedselveiligheidssysteem. Je bent immers verantwoordelijk voor de gezondheid van de mensen die bij je eten of drinken en je moet voorkomen dat iemand ziek wordt.

Bovendien moet je bij een controle aantoonbaar maken dat je hygiënisch te werk gaat. Deze verplichting geldt voor alle bedrijven die voedsel (eten en/of drinken) verstrekken. Dus niet alleen voor horecabedrijven, maar ook voor verzorgingstehuizen, crematoria, ziekenhuizen, sportkantines en verenigingen.

Hoe werkt dit voedselveiligheidssysteem?  Wat is de hygiënecode nu precies?  Wat is de beste manier om logisch en systematisch te werk te gaan?  Welke temperaturen moet je minimaal en maximaal bereiken voor een goede bereiding van eten?

Je leert alles over de processen inkoop, opslag, bereiding en verkoop.

Met de cursus hygienecode HACCP ben je in staat zelfstandig volgens de Hygiënecode te werken. De controleurs van de Voedsel- en Waren Autoriteit zullen je bedrijf na een inspectie tevreden verlaten.

HACCP cursus online: Wat leer je?

Je leert de inhoud van de wet- en regelgeving, de hygiënecode en hoe het HACCP-systeem precies werkt. Als alle procedures binnen je bedrijf kloppen is de kans op voedselbesmetting zo goed als nihil.

HACCP cursus verplicht?

Iedereen in keuken waar eten wordt bereid bedoeld om te serveren aan een ander, heeft er mee te maken. Vrijwilliger of kok nivo 1 t/m 4, zelfstandig werkend, chef-kok, instellingskok. Niemand ontkomt aan deze strenge regelgeving. Er is geen vooropleiding voor verplicht.

HACCP Cursus Gratis?

Deze haccp cursus is niet gratis. Wel is de online haccp cursus een van de beste trainingen die er zijn. De cursus is opgebouwd uit een inleiding en een aantal hoofdstukken, welke steeds worden afgesloten met minimaal 5 vragen. De leerstof is ontdaan van alle onnodige poespas. Zo blijft alleen de essentie over. En deze essentie is praktisch toepasbaar gemaakt met vele sprekende praktijkvoorbeelden, de hoognodige lijsten om in de praktijk aantoonbaar voedselveilig te werken (zie bijlagen) en belangrijke stof komt in een kader nog een tweede keer aan bod, maar dan anders verwoord. Dit is de kracht van herhaling!

We zullen wat de onderwerpen betreft in deze e-learning cursus dezelfde volgorde aanhouden als in de hygiënecode. De hoofdstuk indeling vind je op het tabblad ‘studie omgeving’.

Over de trainer

Rolf

24 Trainingen

Niet aangemeld
€19,95

Training Inhoud

  • 15 Lessen
  • 14 Toetsen
  • Training Certificaat