logo
Les 1 van 1
In uitvoering

Gratis Proefexamen vaarbewijs 1

Cees 5 juni 2023

In dit Gratis Proefexamen Vaarbewijs 1 zitten 10 vragen. Deze examenvragen sluiten naadloos aan op de CBR toetstermen.

  • De beste trainers
  • Up-to-date examenvragen
  • Examens met feedback
  • Officiële CBR proefexamens
  • Overal en altijd beschikbaar
  • Direct contact met trainers

Voor wie is dit Gratis proefexamen Vaarbewijs 1?

Ons gratis proefexamen Vaarbewijs 1 is bedoeld voor personen die een cursus vaarbewijs 1 doen of binnenkort een vaarbewijs examen willen doen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het examen. Deze oefenexamens sluiten perfect aan op het examen en zijn hierdoor perfect als oefenmateriaal.

Wil je ook op de grotere wateren varen, dan raden wij aan om na dit examen door te gaan met het proefexamen vaarbewijs 2.

Inhoud

Het Gratis vaarbewijs proefexamen bestaat uit 10 vragen. Elke vraag is 1 punt waard.

Omdat het proefexamen Vaarbewijs 1 gratis is heb je toegang zonder registratie. De examenvragen zijn exact hetzelfde als in het officiële examen en voldoen aan de CBR toetstermen. Bovendien maken onze Vaarbewijs 1 docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Wil je meer oefenexamens? We hebben 10 extra vaarbewijs 1 oefenexamens voor maar €9,95.

Slaaggrens

Je kunt maximaal 10 punten behalen.
Om te slagen moet je 70% goed beantwoorden (7 punten).

Bij iedere vraag is er telkens slechts 1 antwoord juist, en alle vragen zijn ‘meerkeuzevragen’ bestaand uit 3 of 4 mogelijke antwoorden.

Om het proefexamen vaarbewijs 1 gratis te kunnen maken kan je hieronder het examen starten. Aan het einde van dit gratis oefenexamen worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg. Bovendien zie je wat andere gebruikers gemiddeld scoren voor dit examen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn exact hetzelfde als de vragen die worden gesteld tijdens het CBR vaarbewijs 1 examen. Zo weet je zeker dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Het vaarbewijs 1 is levenslang geldig.

Je hebt een vaarbewijs nodig als je op een boot vaart die sneller kan dan 20km/u. Dus ookal vaar je minder snel dan 20 km/u, maar de boot kán wel harder dan 20 km/u dan heb je een vaarbewijs 1 nodig.

Daarnaast geldt het vaarbewijs 1 ook voor :

waterscooters (die gaan vrijwel allemaal harder dan 20 km/u)
Boten die tussen de 15 en 25 meter lang zijn (ongeacht of zij harder kunnen dan 20 km/u) Dat kan een motorboot zijn, maar ook een zeilboot.
Bovendien moet je minimaal 18 jaar zijn om het vaarbewijs te kunnen halen.

Het vaarbewijs 1 halen is niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren om het te leren. Video’s in combinatie met onze proefexamens vaarbewijs 1 waarin je exact dezelfde vragen krijgt als die tijdens het CBR examen ervaren velen als de beste combinatie.

Je hebt vaarbewijs 1 nodig als:

Je wilt varen op rivieren, kanalen en meren.
Internationaal noemen we dat ‘ICC Inland Waters’.

Vaarbewijs 2 heb je nodig als:

Je wilt varen op alle binnenwateren + op het Ijsselmeer, het Markermeer, de Waddenzee, de Oosterschelde en de Westerschelde.
Internationaal noemen we dat ‘ICC Coastal Waters’.

Wat bijzonder is, is dat je om te varen op zee in Nederland geen vaarbewijs nodig hebt.

Wil je varen op een pleziervaartuig dat tussen de 25 en 40 meter lang is, dan heb je een beperkt groot vaarbewijs nodig.

De belangrijkste tip is: bereid je goed voor! Dat klinkt misschien flauw, maar je zult ervaren dat je zonder voorbereiding echt niet zult slagen.

Tip 1: Bekijk animatie video’s op Youtube
Tip 2: Maak oefenexamens
Tip 3: Zorg ervoor dat je de actuele brughoogte en waterdiepte kunt uitrekenen afhankelijk van de waterstand. Dat klinkt moeilijk, maar met een klein foefje kan je iedere hoogte uitrekenen.
Tip 4: Je kunt vragen overslaan tijdens het examen, om ze later alsnog te maken. maak hier gebruik van! Je verliest anders teveel tijd. Door de vraag later opnieuw te bekijken geeft meer rust, en waarschijnlijk weet je het antwoord dan wel.

De kosten voor het vaarbewijs 1 examen bedragen €42,00.

Daarnaast dien je een gezondheidsverklaring via de website van het CBR aan te vragen. De kosten hiervan bedragen €10,00.

Als je bent geslaagd voor het vaarbewijs 1 examen, dan kan je het vaarbewijs aanvragen. De kosten hiervan zijn €10,00.

De totale kosten voor het behalen van het vaarbewijs 1 bedragen dus €62,00.