logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

PE Pensioen Examen 2023/2024

  • 5 CDFD Oefenexamens
  • 120 examenvragen

Met deze PE pensioen oefenexamens heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2023 en gelden tot 31 maart 2024.

Kennisweb ·4 april 2023

Voor wie is dit wft PE Pensioen examen?

Dit wft PE Pensioen examen is bedoeld voor financieel professionals die een studie PE Pensioen volgen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het wft Pensioen PE examen. Deze 5 unieke oefenexamens sluiten perfect aan waardoor je gemakkelijk je opleiding/training kunt combineren met onze oefenexamens PE Pensioen.

Klik hier als je op zoek bent naar het WFT Pensioen examen.

TIP : Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? We hebben een ideale pe pensioen samenvatting inclusief 5 oefenexamens en is de beste training ter voorbereiding op je pe pensioen examen.

Informatie

Het oefenexamen pe pensioen uit 24 vragen. Het aantal punten dat je maximaal kan behalen is 32 en is als volgt samengesteld:

  • 16 KB vragen (16 punten)
  • 8 VC vragen (16 punten)

Onze oefenexamens zijn daarmee exact hetzelfde als het wft pensioen PE examen. Bovendien maken onze wft PE docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor de pe pensioen oefenexamens is net als het examen vastgesteld op 68%. Je kunt  maximaal 32 punten behalen en om te slagen moet je 22 punten behalen.

Advies! Je kunt in het 16 punten scoren met KB vragen en 16 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 50% van je score kunt behalen.

Slagingspercentage wft pensioen pe

Het slagingspercentage voor het wft pensioen pe, van alle examenkandidaten in de periode april 2021 tot april 2023, is volgens het CDFD 91%. Hieruit blijkt dat het te doen is, maar een goede voorbereiding heb je wel nodig.

Voor het WFT Pensioen examen heb je 60 minuten de tijd.

Is PE Pensioen moeilijk?

Welnee, pe pensioen is niet moeilijk als je de juiste voorbereiding treft. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders en gebruik je onze oefenexamens pe pensioen. In de afgelopen jaren behaalden onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage met onze oefenexamens  (98%) en scoren we een 8 als beoordeling.

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Pensioen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis (Initieel)
WFT Vermogen (Initieel)
WFT Pensioen (Initieel)

Onderliggende beroepskwalificaties onderhouden?

Als je het PE Pensioen examen behaald heb je tevens de onderliggende beroepskwalificatie Adviseur Vermogen behaald.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Bereid je lessen en het examen goed voor
  • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
  • Maak gebruik van de samenvattingen
  • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het PE Pensioen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CDFD toetstermen van 1 april 2023.

In principe is het PE Pensioen examen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2022 tot maart 2023 72,8% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Maak gebruik van goede oefenexamens

Herhaling is de truc

Maak gebruik van de samenvatting die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%

Het PE Pensioen examen bestaat uit 32 vragen waarvan 16 KB vragen (16 punten) 8 VC vragen (16 punten).

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart

Training Includes

  • 1 Les
  • 6 Toetsen