logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Zorg 2023/2024

Deze WFT Zorg toetsen bevatten 165 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2023.

Kennisweb · 5 april 2023

Voor wie is WFT Zorg?

Het WFT Zorg certificaat is verplicht voor alle professionals die betrokken zijn bij het verstrekken van financieel advies met betrekking tot de gezondheidssector.

Bovendien is het WFT Zorg certificaat van groot belang voor professionals in de financiële sector die regelmatig in contact komen met klanten die financieel advies nodig hebben met betrekking tot zorgverzekeringen en gezondheidsgerelateerde financiële producten. Het is een cruciale certificering om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen voor het verlenen van financiële diensten binnen de gezondheidszorg. Kortom, het WFT Zorg certificaat is bedoeld voor diverse professionals in de financiële industrie, van adviseurs tot klantenservicemedewerkers, die zich bezighouden met financieel advies in de context van gezondheidszorg en willen voldoen aan de wettelijke vereisten.

Klik hier als je op zoek bent naar PE zorg.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze WFT Zorg samenvatting inclusief 5 examens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je wft zorg examen.

Wat is WFT Zorg?​

Het WFT Zorg certificaat legt de basis voor de kennis die vereist is om te voldoen aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot financieel advies in de gezondheidssector. Binnen deze opleiding komen onderwerpen aan bod zoals:

 • de regel- en wetgeving
 • het bank- en verzekeringswezen
 • de gangbare financiële vaardigheden
 • Over het geheel genomen zul je ongeveer 60 tot 70 uur aan studie besteden. Dit komt neer op 4 tot 6 uur per week, met een totale duur van de WFT Zorg opleiding van vier maanden.

  Inhoud WFT Zorg

  1. Duur: Het WFT Zorg-examen heeft doorgaans een duur van 90 minuten.
  2. Aantal vragen: Het examen bestaat uit 33 vragen.
  3. Soorten vragen:
   • Kennis- en begripsvragen: Deze vragen beoordelen of de kandidaat feitelijke kennis heeft van de examenstof.
   • Vaardigheids- en competentievragen: Deze vragen beoordelen of de kandidaat in staat is de verworven kennis in de praktijk toe te passen.
   • Casuïstiekvragen: Deze vragen zijn gebaseerd op praktijksituaties, waarbij de kandidaat meerdere vragen moet beantwoorden over een specifieke casus.
  4. Geslaagd of gezakt: De uitslag van het examen wordt direct na afloop bekendgemaakt. Om te slagen, moet de kandidaat minimaal 38 punten behalen.
  5. Inhoud: Het examen kan vragen bevatten over diverse onderwerpen, waaronder:
   • Fundamentele begrippen in de financiële sector.
   • De structuur en werking van financiële markten.
   • De Wet op het financieel toezicht (Wft) en andere relevante wet- en regelgeving.
   • Ethiek en gedragsnormen in de financiële sector.

  WFT Zorg diploma

  Heb je het WFT Zorg-diploma behaald, dan ben je bevoegd om klanten te adviseren over diverse financiële diensten. Hierbij kun je vragen behandelen met betrekking tot verzekeringen, betalingen en spaarproducten. Als je overweegt om in de financiële dienstverlening te gaan werken, dien je te weten dat werkgevers in deze branche doorgaans alleen personen in dienst mogen nemen die in het bezit zijn van dit diploma. Het kan zelfs voorkomen dat je het diploma moet behalen voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt.

  De opleiding omvat ook praktische vaardigheden, zoals:

 • Hoe voer je een intakegesprek met een klant?
 • Hoe dien je een goed klantprofiel op te stellen?
 • Hoe stuur ik de klant door naar de meest geschikte adviseur?
 • Het Wft Zorg examen toetst de basiskennis die nodig is voor diverse functies in de financiële dienstverlening. Het examen is opgebouwd uit verschillende soorten vragen, waarbij zowel kennis, vaardigheden als competenties worden getoetst.

  Niveau WFT Zorg

  Hoewel deze module wordt aangeboden op mbo-niveau, is er geen specifieke vooropleiding vereist om deel te nemen. Als je van plan bent om andere modules van WFT Zorg te volgen, dien je echter eerst de basismodule wft basis succesvol af te ronden. Deze basismodule dient namelijk als basis voor het starten van vervolgmodules.

  FAQ

  Hoeveel vragen zitten er in het WFT Zorg examen?

  Zijn dit de echte WFT Zorg examenvragen voor 2023/2024?

  Is WFT Zorg moeilijk?

  WFT Zorg Examen tips!

  Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
  • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
  • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
  • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
  • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
  • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
  • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
  • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
  • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
  • Wil je meer informatie over het WFT Zorg examen kijk dan op de website van het CDFD.

  Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Zorg examen kijk dan op de website van het CDFD.

  Met de proefexamens en de samenvatting krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

  Over de trainer

  Kennisweb

  59 Trainingen

  Nog niet gestart
  €29,95

  Training Includes

  • 1 Les
  • 6 Toetsen