logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Inkomen

Deze WFT Inkomen toetsen bevatten 230 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2024.

Kennisweb · 31 maart 2022

WFT Inkomen is een certificering voor iedere professional die betrokken is bij het verstrekken van financieel advies. Het vormt niet alleen de fundamenten voor alle andere Wft-adviesdiploma’s, maar is in veel gevallen een essentiële voorwaarde om toegang te krijgen tot andere, meer gespecialiseerde Wft-modules en om de daarbij behorende examens af te leggen.

Deze certificering is van cruciaal belang om te voldoen aan de wettelijke vereisten en richtlijnen voor het verlenen van financiële diensten. WFT Inkomen biedt een solide kennisbasis over wet- en regelgeving, financiële producten en de benodigde vaardigheden om klanten op een verantwoorde en professionele manier te adviseren.

Met ons oefenmateriaal heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op de eindtoets. Je kunt ieder examen onbeperkt maken, en er zit geen tijdslimiet op. Onze examens sluiten perfect aan op de toetstermen van het CDFD die per 1 april 2024 gelden.

Wat kun je verwachten?

Wft Inkomen bestaat uit uit twee examens, wft Basis en wft Inkomen.

Om als adviseur inkomen beroepsmatig aan de slag te kunnen gaan, zal je WFT Basis en WFT Inkomen beiden moeten halen. Als je hiervoor geslaagd bent, ontvang je automatisch het vakbekwaamdheidsdiploma Adviseur Inkomen. 

De examens toetsen alle stof die je nodig hebt om een vakkundig adviseur te worden. Je kunt vragen verwachten over het inkomensrisico dat je loopt als iemand ziek wordt. Of over het inkomensrisico bij arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid, want als adviseur moet je je klanten bij het ontstaan van dergelijke situaties kunnen adviseren en ondersteunen. Daarnaast hebt je geleerd schadebehandelingen af te wikkelen, je hebt geleerd klanten te begeleiden bij re-integratietrajecten en je weet alles met betrekking tot de dienstverlening van Arbo instanties. Over al deze onderwerpen kun je vragen verwachten die toetsen of je goed op de hoogte bent van de actuele inzichten en regelgeving op het gebied van inkomen, alles wat daar onder valt. Deze vragen worden in het examen als volgt ingedeeld:

 • Kennis en Begrip (KB vragen)
 • Professioneel gedrag (PG vragen)
 • Vaardigheden en Competenties (VC vragen)

Klik hier als je op zoek bent naar PE Inkomen.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Onze examengerichte samenvatting inclusief 5 oefenexamens en is de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Inhoud

De inhoud van de oefenexamens wft inkomen bestaan uit 44 vragen. Je kunt hiervoor maximaal 68 punten scoren. Het examen is als volgt samengesteld:

 • 20 KB vragen (20 punten)
 • 23 VC vragen (46 punten)
 •   1 PG vragen (2 punten)

Onze examenvragen zijn hiermee exact hetzelfde als de examenvragen die je tijdens je examen krijgt en voldoen aan de CDFD toetstermen wft inkomen van 1 april 2024. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Om het examen wft Inkomen te kunnen halen, moet je eerst examen Basis doen. Dit examen is als basis vereist voor iedereen die in de financiële wereld wil gaan werken. In dit examen komt de financiële markt aan bod, wordt de financiële wet- en regelgeving behandeld, het bank- en verzekeringswezen en je leert algemene financiële vaardigheden, die je nodig hebt om andere modules te kunnen behalen. Het examen Basis toetst of je algemene basiskennis van de financiële wereld voldoende is.

Het examen Inkomen gaat specifieker in op inkomen gerelateerde onderwerpen. Je kennis over het inkomensrisico bij ziekt

Slaaggrens

De slaaggrens voor het WFT inkomen examen is vastgesteld op 68%. Om te slagen moet je daarom 68 punten behalen. 

Advies! Je kunt in het examen 20 punten scoren met KB vragen en 46 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed kunt beantwoorden, omdat je daar al 96% van je score kunt behalen.

Volgens het CDFD slaagden tussen maart 2023 en maart 2024 63,5% van alle examen kandidaten. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Tijdsduur

Voor het WFT inkomen examen heb je 135 minuten de tijd.

Is WFT inkomen moeilijk?

In principe is wft inkomen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders en gebruik je onze oefenexamens. Een goede voorbereiding is wel zeer belangrijk en met onze wft vragenbank weet je zeker dat je de meeste vragen hebt die aansluiten aan de meest recente toetstermen.

Voor Wie is WFT Inkomen?

Vraag je je af voor wie de WFT Inkomen certificering relevant is? Ontdek hier voor welke groepen professionals deze certificering van onschatbare waarde kan zijn.

Voor Financiële Professionals

WFT Inkomen is specifiek ontwikkeld voor financiële professionals die de Studie Adviseur WFT Inkomen volgen en extra oefenmateriaal zoeken om zich voor te bereiden op het examen. Het is bedoeld voor adviseurs, planners en andere experts werkzaam in de financiële dienstverlening.

Een Verplichting voor Financieel Adviseurs

Indien je plannen hebt om klanten te adviseren over inkomen als financieel adviseur, is het WFT Inkomen examen een vereiste. Deze certificering is wettelijk verplicht volgens ‘De Wet financieel toezicht’ (WFT). Het behalen ervan toont aan dat je deskundig bent in inkomen-gerelateerde financiële zaken. Je bent bevoegd om professioneel advies te geven over financiële producten en beschikt over de vereiste kennis, vaardigheden en professioneel gedrag voor de rol van Adviseur Inkomensverzekeringen.

Bouw Je Expertise Uit

Na het afronden van de WFT Inkomen eindtoets heb je de mogelijkheid om andere financiële beroepskwalificaties te behalen. Hiermee kun je je financiële kennis en vaardigheden verder uitbreiden en je positie in de financiële dienstverlening verstevigen.

In een notendop is WFT Inkomen relevant voor een brede groep professionals binnen de financiële sector. Of je nu je carrière wilt bevorderen, jezelf wilt specialiseren, of gewoon je financiële kennis wilt aanscherpen, WFT Inkomen biedt waardevolle mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei.

Laat WFT Inkomen de volgende stap zijn in je professionele ontwikkeling en ontdek hoe deze certificering je kan helpen je doelen te bereiken in de wereld van inkomensgerelateerde financiële dienstverlening.

Welke modules nodig?

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Inkomen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis (Initieel)
WFT Inkomen (Initieel)

FAQ

Wat is het doel van het WFT Inkomen certificaat?

Hoe lang is het WFT Inkomen certificaat geldig?

Is WFT Inkomen moeilijk?

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
 • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
 • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
 • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
 • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
 • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
 • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
 • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
 • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
 • Wil je meer informatie over WFT Inkomen kijk dan op de website van het CDFD.

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Inkomen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart
€29,95

Training Includes

 • 1 Les
 • 6 Toetsen