logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Pensioen 2024/2025

Deze WFT Pensioen toetsen bevatten 240 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2024.

Kennisweb · 6 april 2024

Voor wie is WFT Pensioen?

WFT Pensioen is van onschatbare waarde voor professionals binnen de financiële sector die zich bezighouden met pensioenadvies. Deze certificering biedt essentiële kennis en vaardigheden voor het adviseren over pensioenzaken en is een toegangspoort tot het begrijpen van de complexe wereld van pensioenregelingen.

De certificering is relevant voor financiële experts die pensioenadvies aanbieden aan klanten, zowel nieuwkomers als ervaren adviseurs. Het verschaft een solide basis in wet- en regelgeving met betrekking tot pensioenen, evenals inzichten in diverse pensioenproducten en -planning. Hierdoor kunnen professionals klanten op een verantwoorde en professionele manier ondersteunen bij het nemen van cruciale beslissingen met betrekking tot hun pensioen.

Of je nu een pensioenadviseur bent die zijn expertise wil uitbreiden, een financieel professional die in contact komt met klanten die pensioenadvies nodig hebben, of iemand die gewoonweg zijn kennis over pensioenen wil vergroten, WFT Pensioen is een waardevolle aanvulling op je skillset.

Klik hier als je op zoek bent naar PE Pensioen examens.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? De wft pensioen samenvatting inclusief 5 oefenexamens en is de meest ideale training ter voorbereiding op je examen. 

Inhoud

De WFT Pensioen eindtoets bestaat uit 48 vragen. Het examen is als volgt samengesteld:

 • 22 KB vragen (22 punten)
 • 25 VC vragen (50 punten)
 •   1 PG vraag  (2 punten)

Ons oefenmateriaal is daarmee exact hetzelfde als het wft pensioen examen en voldoet aan de CDFD toetstermen wft pensioen. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Slaaggrens

De slaaggrens voor het WFT Pensioen is vastgesteld op 68%. In het oefenmateriaal is dit gelijk gesteld. Hierdoor ben je verzekerd van oefenvragen die 100% gelijk zijn aan je eindtoets.

In het WFT Pensioen examen kan je maximaal 74 punten behalen Om te slagen moet je 51 punten behalen.

Advies! Je kunt in het examen 22 punten scoren met KB vragen en 25 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 100% van je score kunt behalen.

Tijdsduur

Voor de WFT Pensioen eindtoets heb je 135 minuten de tijd.

Is WFT Pensioen moeilijk?

Welnee, het WFT pensioen examen is niet moeilijk als je de juiste voorbereiding treft. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders en gebruik je onze examentraining wft pensioen. In de afgelopen jaren behaalden onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage met onze proefexamens wft pensioen (98%) en scoren we een 8 als beoordeling. Met onze wft vragenbank weet je in ieder geval zeker dat je het juiste lesmateriaal tot je beschikking hebt.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Bereid je lessen en het examen goed voor
 • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
 • Maak gebruik van de samenvattingen
 • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Pensioen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Hoeveel vragen zitten er in het WFT Pensioen examen?

Zijn dit de echte WFT Pensioen examenvragen?

Is WFT Pensioen moeilijk?

WFT Pensioen Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden voor pensioen wft door de volgende tips toe te passen:

 • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
 • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
 • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
 • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
 • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
 • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
 • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
 • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
 • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
 • Wil je meer informatie over het WFT Pensioen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart
€29,95

Training Includes

 • 1 Les
 • 6 Toetsen