logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Schade Zakelijk

Deze WFT Schade Zakelijk toetsen bevatten 275 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2023.

Kennisweb · 5 april 2023

WFT Schade Zakelijk, ook wel bekend als “wft schadeverzekering zakelijk”, is een certificering binnen de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het stelt professionals in staat om te adviseren over schadeverzekeringen voor zakelijke klanten.

Voor wie is dit examen?

Het examen wft schade zakelijk is bedoeld voor financiële professionals die als “wft adviseur schade zakelijk” willen optreden. Dit zijn adviseurs die zakelijke klanten willen begeleiden bij het kiezen van de juiste schadeverzekering.

Examen wft schade zakelijk

Als je je voorbereidt op het examen Schadeverzekeringen Zakelijk, is het essentieel om de specifieke kenmerken en structuur van het examen te kennen. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten:

 • Geldigheid: De huidige kenmerken van het examen zijn geldig tot 1 april 2024.
 • Soorten Vragen: Het examen is opgebouwd uit drie verschillende soorten vragen:
  1. Kennis en Begrip (KB-vragen): Deze vragen testen je theoretische kennis en begrip van schadeverzekeringen voor zakelijke klanten.
  2. Professioneel Gedrag (PG-vragen): Hier wordt je kennis over professioneel gedrag in de financiële sector getoetst.
  3. Vaardigheden en Competenties (VC-vragen): Deze vragen beoordelen je praktische vaardigheden en competenties in het adviseren over schadeverzekeringen voor zakelijke klanten.
 • Tijdsduur: Je hebt 120 minuten de tijd om het examen te voltooien.
 • Puntensysteem: Het totale aantal punten dat je kunt behalen is 85. Om te slagen voor het examen, moet je ten minste 68% van het totale aantal punten behalen. Dit betekent dat je minimaal 58 punten moet behalen om te slagen voor het examen.
 • Aantal Vragen: Het examen bestaat uit 55 vragen, verdeeld als volgt:
  • KB vragen: 25 vragen, met een totaal van 25 punten.
  • PG vragen: 1 vraag, met een waarde van 2 punten.
  • VC vragen: 29 vragen, met een totaal van 58 punten.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze samenvatting inclusief 5 examens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je wft schade zakelijk examen.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

Veel gestelde vragen

Hoeveel vragen zitten er in het WFT Schade Zakelijk examen?

Zijn dit de echte WFT Schade Zakelijk examenvragen voor 2023/2024?

Is WFT Schade Zakelijk moeilijk?

Wat is het verschil tussen WFT schade zakelijk en PE schade zakelijk?

Hoe vaak kan ik het examen herkansen?

Kan ik als particulier adviseur ook zakelijke klanten adviseren?

Welke WFT modules heb je nodig voor dit examen?

WFT Schade Zakelijk Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
 • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
 • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
 • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
 • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
 • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
 • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
 • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
 • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
 • Wil je meer informatie over het WFT Schade Zakelijk examen kijk dan op de website van het CDFD.
 • Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Schade Zakelijk examen kijk dan op de website van het CDFD.

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart
€29,95

Training Includes

 • 1 Les
 • 6 Toetsen