logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Schade Particulier 2023/2024

Deze WFT Schade Particulier toetsen bevatten 240 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2023.

Kennisweb · 4 april 2023

WFT Schade Particulier: Voor wie Relevant?

WFT Schade Particulier is een cruciale certificering voor professionals die actief zijn in de wereld van verzekeringen en schadebeheer. Deze certificering biedt essentiële kennis en vaardigheden om klanten op verantwoorde wijze te adviseren over schadeverzekeringen.

De certificering is van belang voor professionals in de financiële sector die zich richten op schadeverzekeringen en die regelmatig in contact komen met klanten die behoefte hebben aan advies op dit gebied. Het is een noodzakelijke certificering om te voldoen aan de wettelijke eisen en richtlijnen voor het verlenen van financiële diensten binnen de schadeverzekeringssector. WFT Schade Particulier biedt een stevige basis van kennis over relevante wet- en regelgeving, verzekeringsproducten en de vereiste vaardigheden om klanten op een professionele en verantwoorde manier te adviseren.

Klik hier als je op zoek bent naar PE schade particulier examens.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze wft schade particulier samenvatting inclusief 5 oefenexamens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Wat is WFT Schade Particulier?​

De oefenexamens WFT schade particulier bestaan uit 48 vragen en is als volgt samengesteld :

 • 22 KB vragen (44 punten)
 • 25 VC vragen (25 punten)
 •   1 PG vragen (2 punten)

Deze oefenexamens zijn exact hetzelfde als het examen wft schade particulier en voldoen aan de CDFD toetstermen. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Slaaggrens

De slaaggrens voor het WFT schade particulier examen is vastgesteld op 68%. In het oefenexamen wft schade particulier is dit gelijk gesteld. Hierdoor ben je verzekerd van oefenvragen wft schade particulier die 100% gelijk zijn aan je examen.

In het WFT schade particulier examen kan je maximaal 71 punten behalen. Om te slagen moet je 49 punten behalen.

Advies! Je kunt in het examen 44 punten scoren met KB vragen en 25 punten met VC vragen. De ervaring leert dat het daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 90% van je score kunt behalen.

Tijdsduur

Voor het WFT schade particulier examen heb je 120 minuten de tijd.

Welke modules nodig?

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Schade particulier heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis (Initieel)
WFT Schade particulier (Initieel)

Als je de Beroepskwalificatie wilt onderhouden, dan dien je een van de volgende examens te doen;

PE Schade Particulier

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Schade Particulier examen kijk dan op de website van het CDFD.

WFT Schade Particulier: De Kracht van Financieel Advies

Met het behalen van het WFT Schade Particulier diploma ben je officieel gekwalificeerd om klanten te voorzien van advies over een breed scala aan financiële diensten, met een speciale nadruk op schadeverzekeringen. Dit diploma opent de deuren naar diverse functies binnen de financiële dienstverlening en stelt je in staat om klantvragen te beantwoorden met betrekking tot verzekeringen, betalingen en spaarproducten.

Als je ambities hebt in de financiële dienstverlening, is het belangrijk om te weten dat werkgevers in deze branche enkel gekwalificeerde professionals aannemen die in het bezit zijn van het WFT Schade Particulier diploma. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn om het diploma te behalen voordat je aan je nieuwe functie kunt beginnen.

Tijdens de opleiding leer je niet alleen de benodigde theoretische kennis, maar ontwikkel je ook praktische vaardigheden, waaronder:

 • Hoe voer je een intakegesprek met een klant?
 • Hoe dien je een goed klantprofiel op te stellen?
 • Hoe stuur ik de klant door naar de meest geschikte adviseur?
 • FAQ

  Hoeveel vragen zitten er in het WFT Schade Particulier examen?

  Zijn dit de echte WFT Schade Particulier examenvragen voor 2023/2024?

  Is WFT Schade Particulier moeilijk?

  WFT Schade Particulier Examen tips!

  Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
  • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
  • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
  • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
  • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
  • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
  • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
  • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
  • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
  • Wil je meer informatie over het WFT Schade Particulier examen kijk dan op de website van het CDFD.

  Met onze proefexamens en samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

  Over de trainer

  Kennisweb

  59 Trainingen

  Nog niet gestart
  29,95

  Training Includes

  • 1 Les
  • 6 Toetsen