logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Vermogen 2024/2025

Deze WFT Vermogen toetsen bevatten 230 examenvragen die je nodig hebt voor een perfecte voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2024.

Kennisweb · 2 april 2024

Het WFT Vermogen diploma is een verplichte certificering voor elke medewerker die betrokken is bij financieel advies in vermogensbeheer.

Daarnaast is WFT Vermogen van cruciaal belang voor professionals die werkzaam zijn in de financiële sector en die regelmatig te maken hebben met klanten die behoefte hebben aan vermogensadvies. Het certificaat is essentieel om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen voor het verstrekken van financiële diensten in de vermogensbranche. Het WFT Vermogen diploma biedt een stevige basis van kennis met betrekking tot wet- en regelgeving, financiële producten en de benodigde vaardigheden om klanten op een verantwoorde en professionele manier te adviseren. In het kort is WFT Vermogen bedoeld voor een brede groep professionals in de financiële industrie, waaronder adviseurs en klantenservicemedewerkers, die betrokken zijn bij het geven van financieel advies met betrekking tot vermogensbeheer en die willen voldoen aan de wettelijke vereisten in deze sector.

Klik hier als je op zoek bent naar PE vermogen.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze samenvatting inclusief 5 wft vermogen oefenexamens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je wft vermogen examen.

Het onderscheid tussen adviseren en informeren kan soms uitdagend zijn. Om de belangen van consumenten te waarborgen, is sinds januari 2013 verplicht dat elke professional in de financiële sector met direct klantcontact de opleiding wft vermogen moet volgen en succesvol moet afronden. Het behalen van deze opleiding markeert de eerste stap in het verwerven van cruciale beroepskwalificaties. Dit vormt een solide basis voor verdere specialisatiemodules die je kunt overwegen na het succesvol afronden van het WFT Vermogen examen.

Wat is WFT Vermogen?​

Het WFT Vermogen certificaat vormt het startpunt van de benodigde kennis om te voldoen aan de wettelijke voorschriften die gelden voor het verstrekken van essentiële financiële informatie. In deze module verwerf je inzicht in onder andere:

 • de regel- en wetgeving
 • het bank- en verzekeringswezen
 • de gangbare financiële vaardigheden
 • In zijn totaliteit zal je tussen de 60 en 70 uren kwijt zijn aan je studie. Dit komt neer op 4 tot 6 uur per week en een totale duur van de wft vermogen opleiding van vier maanden.

  Inhoud WFT Vermogen

  1. Duur: Het examen duurt doorgaans 120 minuten.
  2. Aantal vragen: Het examen bevat 46 vragen.
  3. Soorten vragen:
   • Kennis- en begripsvragen: Deze vragen toetsen of de kandidaat feitelijke kennis heeft van de examenstof.
   • Vaardigheids- en competentievragen: Deze vragen toetsen of de kandidaat de kennis kan toepassen in de praktijk.
   • Casuïstiekvragen: Dit zijn vragen gebaseerd op een praktijksituatie. De kandidaat moet dan meerdere vragen beantwoorden over die ene casus.
  4. Geslaagd of gezakt: De uitslag krijg je direct na het afleggen van het examen. Je hebt minimaal 58 punten nodig om te slagen.
  5. Inhoud: Het examen kan vragen bevatten over onderwerpen als:
   • Basisbegrippen uit de financiële branche.
   • De werking en structuur van de financiële markten.
   • De Wet op het financieel toezicht (Wft) en andere relevante wet- en regelgeving.
   • Ethiek en gedragsregels in de financiële sector.

  WFT Vermogen diploma

  Heb je het WFT Vermogen diploma behaald, dan ben je officieel bevoegd om klanten te adviseren over een breed scala aan financiële diensten met betrekking tot vermogensbeheer. Bovendien kun je klantvragen behandelen die gerelateerd zijn aan vermogensopbouw, investeringen en financiële planning. Als je vastbesloten bent om in de financiële dienstverlening te werken, is het belangrijk om te weten dat werkgevers in deze branche enkel gekwalificeerde professionals aannemen met het WFT Vermogen diploma op zak. Het kan zelfs voorkomen dat je het diploma moet behalen voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt. In dat geval zullen de meeste werkgevers de opleidingskosten voor hun rekening nemen.

  Tijdens de opleiding ontwikkel je ook praktische vaardigheden, waaronder:

  • Hoe voer je een intakegesprek met een klant?
  • Hoe dien je een goed klantprofiel op te stellen?
  • Hoe stuur ik de klant door naar de meest geschikte adviseur?

  Het Wft Vermogen examen toetst de basiskennis die nodig is voor diverse functies in de financiële dienstverlening. Het examen is opgebouwd uit verschillende soorten vragen, waarbij zowel kennis, vaardigheden als competenties worden getoetst.

  FAQ

  Hoeveel vragen zitten er in het WFT Vermogen examen?

  Zijn dit de echte WFT Vermogen examenvragen voor 2024/2025?

  Is WFT Vermogen moeilijk?

  WFT Vermogen Examen tips!

  Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Studiemateriaal: Zorg ervoor dat je beschikt over actueel studiemateriaal. De financiële wet- en regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te hebben.
  • Planning: Begin ruim van tevoren met leren en stel een studieschema op. Hiermee voorkom je dat je op het laatste moment moet ‘crammen’.
  • Samenvattingen: Maak tijdens het leren samenvattingen van de belangrijkste onderwerpen. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en te onthouden.
  • Oefenexamens: Maak veel oefenexamens om vertrouwd te raken met het type vragen dat je kunt verwachten en om je kennis te toetsen.
  • Neem de tijd: Lees tijdens het examen elke vraag zorgvuldig door. Het is belangrijk dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoordt.
  • Casusvragen: Bij casusvragen is het belangrijk om eerst de situatieschets goed door te lezen en te begrijpen voordat je de vragen beantwoordt.
  • Markeer twijfelvragen: Als je een digitaal examen doet, is er vaak een mogelijkheid om vragen te markeren. Als je twijfelt over een antwoord, markeer de vraag dan en ga verder met de volgende. Je kunt dan later terugkomen op gemarkeerde vragen.
  • Diepgang: Focus niet alleen op het uit je hoofd leren van feiten, maar probeer ook echt te begrijpen waar het over gaat. Dit helpt je om de vragen beter te beantwoorden, vooral als ze gaan over het toepassen van kennis.
  • Actualiteit: Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de financiële sector. Dit kan je helpen bij vragen die betrekking hebben op recente gebeurtenissen of veranderingen.
  • Wil je meer informatie over het WFT vermogen examen kijk dan op de website van het CDFD.

  Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren.

  Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

  Over de trainer

  Kennisweb

  59 Trainingen

  Nog niet gestart
  €29,95

  Training Includes

  • 1 Les
  • 6 Toetsen