logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

BOA OV examen

  • 15 Cito examens
  • 750 examenvragen

Dit BOA OV examen bevat alle examenvragen die tijdens het examen gesteld kunnen worden. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het ExTH

Rolf ·14 juli 2023

De vaardigheden van kandidaten die BOA OV-officier willen worden worden getest. BOA OV-officieren zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid in het openbaar vervoer en zijn een gespecialiseerde soort BOA-officieren die bevoegd zijn om regels te handhaven en onderzoeken uit te voeren.

Voor wie is het BOA OV examen?

Het BOA OV examen is voor iedereen die in Nederland als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in het openbaar vervoer beëdigd wil zijn voor opsporing van bepaalde strafbare feiten. Als je binnenkort een examen hebt, kun je hier een proefexamen oefenen dat naadloos aansluit op het examen.

Belangrijkste vereisten voor het BOA OV Examen

Om in aanmerking te komen voor het examen, moeten kandidaten aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder:

  • Een minimumleeftijd van 21 jaar
  • Nederlanderschap of een geldige verblijfsvergunning in Nederland
  • Geen strafblad
  • Minimaal een MBO diploma
  • Fysiek en mentaal gezondheid zijn

Voorbereiden op het BOA OV Examen

Het voorbereiden op het examen kan een uitdagend en tijdrovend proces zijn. Maar met de juiste aanpak en middelen kunnen kandidaten hun kans op succes vergroten.

Je vertrouwd maken met de examenopzet en inhoud is een van de belangrijkste dingen om te doen wanneer je je voorbereidt op het examen. Het examen bestaat uit meerdere delen, waaronder een schriftelijke test en een mondeling interview.

Bereid je voor op het examen door hier het proefexamens te oefenen. Onze BOA OV Proefexamens sluiten naadloos aan op het officiële examen.

Schriftelijke Toets

De schriftelijke toets is meestal de eerste stap in het examenproces. Het is bedoeld om de kennis van de kandidaat over het Nederlandse rechtssysteem en de regelgeving in het openbaar vervoer te toetsen, evenals hun vermogen om problemen te analyseren en op te lossen.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te studeren en te oefenen voordat je de schriftelijke toets aflegt. We bieden samenvattingen en oefentoetsen die kandidaten kunnen helpen zich voor te bereiden.

Inhoud examen

Het examen bestaat uit 50 vragen. In de nieuwe examens worden 3 antwoordalternatieven gegeven, er zijn geen vragen meer met twee stellingen en vragen met ‘altijd/nooit’ worden zoveel mogelijk vermeden.

Onze proefexamens zijn identiek aan het eindexamen en voldoen aan de EXTH toetstermen van 1 april 2023.

Door van tevoren het BOA OV examen te oefenen, krijg je inzicht in wat je kunt verwachten bij het eindexamen. Daarnaast geeft een BOA OV proefexamen een perfecte indruk van de opgedane kennis.

Slaaggrens

De slaaggrens voor het examen is vastgesteld op 70%. Dit is gelijk aan de slaaggrens van het proefexamen. Hierdoor kun je een BOA OV examen oefenen dat 100% overeenkomt met het echte examen.

Om te slagen moet je 34 van de 50 punten behalen.

Om het getuigschrift te behalen moeten er twee examenonderdelen worden gedaan: de theorietoets Rechts- en Wetskennis en het vaardigheidsexamen G&Bt.

Let op! De geldigheidsduur van de eindexamenresultaten is 5 jaar. Zorg ervoor dat je het praktijkonderdeel Basisbekwaamheid examen ook zo snel mogelijk behaalt.

Voor het BOA OV examen heb je 90 minuten de tijd.

Het worden van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in het openbaar vervoer is geen gemakkelijke taak, het vereist het doorstaan van een uitdagende toets. Het BOA OV examen is een veelzijdige test die de kennis en vaardigheden van de kandidaat beoordeelt. Door je vertrouwd te maken met de examenopzet en inhoud, te oefenen en je voor te bereiden op het mondelinge interview, kunnen kandidaten hun kansen op succes vergroten.

Is het BOA OV examen moeilijk?

Het BOA OV examen is een uitdagende toets die de kennis en vaardigheden van kandidaten test. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een schriftelijke test en een mondeling interview. Dit maakt het examen complex en veeleisend. Kandidaten moeten zich grondig voorbereiden en zich vertrouwd maken met de examenopzet en inhoud om hun kansen op succes te vergroten. Daarom wordt het vaak beschouwd als een moeilijk examen.

FAQ

Jazeker, ze zijn zelfs ge-update aan de meest recente toetstermen van het CITO. Op deze manier oefen je exact dezelfde vragen als die je tijdens je examen gaat krijgen.

Het boa examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er 35 goed moet beantwoorden. De slaag grens is dus 70%.

De geldigheid van de eindexamens is 5 jaar. Je moet dus binnen 5 jaar wederom opnieuw een boa examen afleggen.

We bieden de examens aan voor een vaste lage prijs per maand. Het boa oefenexamen bestaat uit 10 oefenexamens van 50 vragen per examen. De kosten bedragen €19,95 per maand. Je kunt je abonnement op ieder moment stopzetten en je zit natuurlijk niet aan een opzegtermijn vast. Zeg je op, dan is het klaar.

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:

tip 1) Ga je het BOA OV examen oefenen? doe dat dan moet echte examens!
tip 2) herhaling is de truc
tip 3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%Je kunt op onze site onbeperkt oefenexamens maken. Er zit ook geen tijdslimiet op waardoor je zonder tijdsdruk jezelf kunt trainen.

Over de trainer

Rolf

2 Trainingen

Nog niet gestart

Training Includes

  • 1 Les
  • 16 Toetsen
  • Training Certificate