WFT Hypothecair krediet

Wft Hypothecair Krediet

De opleiding Wft hypothecair krediet is nodig om als Wft adviseur hypothecair krediet goed in kaart te kunnen brengen wat de behoeften van je klanten zijn.

Om de klanten van goed kwalitatief advies met betrekking tot de hypotheek- en woningmarkt te kunnen voorzien, moet je dan ook over de juiste vaardigheden beschikken.

WFT Hypothecair Krediet examen

Voor het examen hypothecair krediet heb je 135 minuten de tijd. Bij het examen kun je vragen verwachten uit de volgende drie categorieën:

Het totaal aantal punten dat je kunt behalen bij het examen is 62. Er zullen in totaal 38 vragen gesteld worden en die zijn als volgt onderverdeeld:

Kennis en Begrip: 14 vragen en 1 punt per goed antwoord, max. 14 punten
Professioneel Gedrag: 2 vragen en 2 punten per goed antwoord, max. 4 punten
Vaardigheden en Competenties: 22 vragen en 2 punten per goed antwoord, max. 44 punten.

Om te slagen voor het examen moet je 68% van de vragen goed beantwoorden. De uitslag van het examen zal binnen 48 door DUO aan jou bekend worden gemaakt via e-mail.

Als je geslaagd bent, zal het certificaat door DUO binnen 3 maanden worden toegestuurd naar de opleidingsinstantie.

Het examen Wft hypothecair krediet is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Vaardigheden die worden getoetst bij het examen

Voor elk onderdeel van het examen worden specifieke onderdelen getoetst, waarbij je per onderdeel het volgende kunt verwachten:

Het onderdeel Kennis en Begrip toetst of jij:

Bij het examenonderdeel Professioneel Gedrag is het doel:

Voor Vaardigheden en Competenties wordt verwacht dat je:

De vragen die je kunt verwachten bij het Wft hypothecair krediet examen zullen betrekking hebben op:

Het examen

Tijdens het examen is het niet toegestaan om eigen hulpmiddelen te gebruiken. Alle benodigdheden zullen je bij het examen ter beschikking worden gesteld. Het examen kan onbeperkt worden herhaald, mocht het je niet in een keer lukken. Je kunt je na het examen meteen weer inschrijven voor het volgende examen. De opleiding Wft hypothecair krediet niveau wordt gegeven op MBO klasse. Een vooropleiding is hiervoor niet vereist.

Om het examen te kunnen halen is het wel nodig om veel inzet te tonen en echte interesse te hebben in het werkgebied.

Na het examen

Het certificaat dat je behaalt is onbeperkt geldig. Wel is het van belang dat je ontwikkelingen op jouw werkgebied nauwgezet blijft volgen. De regel- en wetgeving verandert immers nogal eens. Door goed bij te blijven is het mogelijk om klanten van een goed advies te kunnen voorzien. Om die reden worden de examens jaarlijks op 1 april aangepast aan de informatie die op dat moment van toepassing is. Staat jouw examen gepland voor 1 april, dan zal het examen betrekking hebben op de wet- en regelgeving, zoals die gold in het jaar ervoor.

WFT Hypothecair Krediet Studiebelasting

Om alle onderwerpen goed onder de knie te krijgen, dien je rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 54 uur in totaal. Dit is een gemiddeld aantal uren en afhankelijk van de snelheid waarmee jij je de leerstof eigen maakt.

WFT Hypothecair Krediet oefenexamen

Ter voorbereiding op het echte examen moet je de vragen binnen een bepaalde tijd hebben beantwoord bij het oefenexamen. Hiermee krijg je een goed beeld van de tijd die je hebt op het echte examen. Je kunt een gratis oefenexamen maken, die bestaat uit tien vragen.

Wil je een uitgebreider oefenexamen maken, dan kun je een betaalde versie kopen. Hierin zitten zelfs 190 vragen. Met het betaalde oefenexamen weet je absoluut zeker dat alle onderwerpen aan bod komen.

De Wft hypothecair krediet oefenvragen zijn een handig hulpmiddel om de lesstof eenvoudig te onthouden. Ook leer je met de oefenvragen een stuk sneller. Per hoofdstuk heb je een aantal oefenvragen. Als je alle hoofdstukken hebt gedaan en je hebt een voldoende gehaald, dan kun je verder gaan met het oefenexamen.

Is Wft hypothecair krediet moeilijk?

Of de opleiding Wft hypothecair krediet moeilijk is, hangt erg af van de voorbereiding die je doet voor het examen en de snelheid waarmee je leert.

Als je gebruikmaakt van de samenvatting en je maakt daarnaast ook het Wft hypothecair krediet oefenexamen, dan ben je goed voorbereid op het examen. Zo hoeft het Wft hypothecair krediet examen helemaal niet moeilijk te zijn.

WFT hypothecair krediet samenvatting

De WFT hypothecair krediet samenvatting is erg handig om als naslagwerk te hebben voor het moment waarop je proefexamens en oefenvragen gaat maken. Hierin vind je namelijk alle inhoudelijke lesstof voor de opleiding hypothecair krediet. De samenvatting bevat alle belangrijke punten die je ook in het examen tegenkomt. De samenvatting is door professionals opgesteld en daarom van hoge kwaliteit. Als je het gevoel hebt dat je over voldoende kennis beschikt, kun je gaan beginnen met het maken van de oefenvragen.

 

De Wet op het financieel toezicht (Wft)

De Wet op het financieel toezicht is in het leven geroepen om toezicht te kunnen houden op financiële instanties.

Dit met het doel om consumenten en bedrijven te beschermen, als zij hun geld in handen leggen van financiële instellingen.

In de Wet op het financieel toezicht (Wft) is een groot aantal regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht.

Het toezicht op de Wft wordt door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche bank (DNB) uitgevoerd.

 

Veel gestelde vragen

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de toetstermen die gelden vanaf 1 april 2020. Na 1 april 2021 hebben we uiteraard examenvragen die aansluiten op de nieuwe toetstermen die gelden vanaf 1 april 2021.

In principe is wft hypothecair krediet niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2020 tot december 2020 71,2% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling.

Het WFT hypothecair krediet examen is voor onbepaalde tijd geldig. 

WFT hypothecair krediet is een onderdeel van de opleiding tot Financieel adviseur maar geen recht op adviesbevoegdheid. 

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:
1) maak gebruik van goede oefenexamens
2) herhaling is de truc
3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%