logo
Les 1 van 1
In uitvoering

Gratis WFT Pensioen Oefenexamen

Kennisweb 5 april 2023

In dit Gratis WFT Pensioen Oefenexamen zitten 10 vragen. Deze examenvragen sluiten naadloos aan op de toetstermen die per 1 april 2023 van kracht zijn.

Voor wie zijn deze Gratis WFT Pensioen oefenvragen?

Onze gratis oefenvragen voor WFT Pensioen zijn bedoeld voor financiële professionals die een opleiding volgen voor Wft Pensioen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het WFT Pensioen examen. Deze oefenexamens zijn gericht op het eindexamen en hebben geen relatie met opleiders. Hierdoor kun je gemakkelijk je opleiding elders volgen in combinatie met onze oefenexamens.

Klik hier als je op zoek bent naar een Gratis PE Pensioen oefenexamen.

Het Gratis WFT Pensioen oefenexamen bestaat uit 10 vragen. Het examen is als volgt samengesteld :

  • 8 KB vragen – 1 punt
  • 2 VC vragen – 2 punten

Omdat het WFT pensioen oefenexamen gratis is heb je toegang zonder registratie. De examenvragen zijn exact hetzelfde als in het wft pensioen examen en voldoen aan de CDFD toetstermen van 1 april 2023. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Wil je meer oefenen?
We hebben ook 5 wft pensioen oefenexamens die alle 205 wft pensioen examenvragen bevat die je nodig hebt om te slagen.

De slaaggrens voor deze gratis WFT Pensioen examenvragen is hetzelfde als het CDFD examen namelijk 68%. Dit houdt in dat je minimaal 68% van het totaal aantal te behalen punten moet scoren om te kunnen slagen.

In deze gratis WFT Pensioen oefentoets kan je maximaal 10 punten behalen Om te slagen moet je daarom 7 punten behalen.

Let op! je kunt in het examen 8 punten scoren met KB vragen en 4 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 57% van je score kunt behalen.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? We hebben de beste samenvatting voor maar €99,95 inclusief 5 oefenexamens en is de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Om dit WFT pensioen oefenexamen gratis te kunnen maken kan je hieronder het examen starten. Aan het einde van dit examen worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Bereid je lessen en het examen goed voor
  • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
  • Maak gebruik van de samenvattingen
  • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT pensioen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met deze examens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de CDFD toetstermen die gelden vanaf 1 april 2023.

In principe is wft pensioen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders (zo niet, dan hebben wij een perfecte e-learning training voor je) en maak je onze oefenexamens. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2020 tot april 2021 slechts 51,6% van alle examen kandidaten en dat is samen met WFT vermogen ( 44,3%) en WFT Hypothecair krediet (39,2%) het laagste percentage van alle modules. 

Om het diploma ‘adviseur WFT pensioenen’ te verkrijgen dien je ook het wft basis examen en het wft vermogen examen te maken.

Het WFT Pensioen examen bestaat uit 41 vragen.
Het examen is als volgt samengesteld :
20 KB vragen (20 punten)
20 VC vragen (40 punten)
1 PG vraag (2 punten).

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:
1) maak gebruik van goede oefenexamens
2) herhaling is de truc
3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%