Les 1 van 1
Gestart

GRATIS WFT Basis Oefenexamen

Rene 2 april 2021

Gratis WFT Basis oefenexamen

Wil je een Gratis WFT Basis Oefenexamen maken? In deze gratis versie krijg je 10 actuele vragen. Deze examenvragen sluiten perfect aan op de WFT Basis toetstermen van 1 april 2021.

Voor wie is dit Gratis oefenexamen WFT Basis?

Dit gratis oefenexamen WFT Basis is bedoeld voor financieel professionals die het examen Wft Basis gaan doen en extra oefenmateriaal willen hebben. Deze gratis oefenexamens zijn gericht op het eindexamen en zijn gemakkelijk te combineren met iedere opleiding.

Inhoud

Het Gratis oefenexamen wft basis bestaat uit 10 vragen. Je kunt hiervoor maximaal 12 punten scoren. Het examen is als volgt samengesteld:

  • 8 KB vragen (8 punten)
  • 2 VC vragen (4 punten)

Omdat het WFT basis oefenexamen gratis is heb je toegang zonder registratie. De examenvragen zijn exact hetzelfde als in het wft basis examen en voldoen aan de CDFD toetstermen van 1 april 2021. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor dit gratis oefenexamen wft basis is hetzelfde als het cdfd examen namelijk 68%. 

In dit gratis proefexamen wft basis kan je maximaal 16 punten behalen Om te slagen moet je daarom 11 punten behalen.

Let op! je kunt in het examen 8 punten scoren met KB vragen en 4 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al 67% van je score kunt behalen.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? We hebben een perfecte wft basis samenvatting voor maar €69,95. In combinatie met de 7 oefenexamens is dit de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Om het WFT Basis proefexamen gratis te starten kan je hieronder op de toets klikken. Aan het einde van het examen worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg.

Wil je meer oefenen?
We hebben 7 WFT Basis oefenexamens voor maar €29,95. Hierin zitten alle 294 examenvragen die je nodig hebt om te slagen.

Veel gestelde vragen

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de toetstermen die gelden vanaf 1 april 2021.

In principe is wft basis niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders (zo niet, dan hebben wij een perfecte <a href=”https://www.toetsjekennis.nl/wft-basis-samenvatting/”> e-learning training</a> voor je) en maak je onze oefenexamens. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2019 tot april 2020 slechts 70,4% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Het WFT basis examen is voor onbepaalde tijd geldig. Sinds 1 april 2019 word de geldigheid van de module Basis niet meer via PE examens bijgehouden omdat deze verplichting alleen van toepassing is op beroepskwalificatie-niveau en niet op module-niveau. Je bent wel verplicht om permanent actueel te zijn. WFT Basis (initieel) blijft overigens wel gewoon onderdeel van de overige WFT modules (m.u.v. Zorg).

WFT Basis is een onderdeel van de opleiding tot Financieel adviseur maar geen recht op adviesbevoegdheid. toch is dit certificaat heel belangrijk om te behalen. De WFT Basis module is voor elke adviseur binnen de financiële dienstverlening de basis. Je hebt namelijk het WFT Basis diploma nodig om één van de andere modules te behalen. In tegenstelling tot de andere modules blijft je WFT certificaat in de module Basis (initieel) altijd geldig.

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:
1) maak gebruik van goede oefenexamens
2) herhaling is de truc
3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%

Het WFT Basis examen bestaat uit 42 vragen waarvan 20 KB vragen (20 punten), 20 VC vragen (40 punten) en 2 PG vragen (4 punten).