Les 1 van 1
In uitvoering

GRATIS WFT Basis Oefenexamen

Rene 2 april 2021

Wil je een Gratis WFT Basis Oefenexamen maken? In deze gratis versie krijg je 10 actuele vragen. Deze examenvragen sluiten perfect aan op de WFT Basis toetstermen van 1 april 2021.

Voor wie is dit Gratis oefenexamen WFT Basis?

Dit gratis oefenexamen is bedoeld voor financieel professionals die het Wft Basis examen gaan doen en extra oefenmateriaal willen hebben. Deze gratis oefenexamens zijn gericht op het eindexamen en zijn gemakkelijk te combineren met iedere opleiding.

Inhoud oefentoets WFT Basis

Deze gratis toets wft basis bevat 10 vragen. Je kunt hiervoor maximaal 12 punten scoren en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 8 KB vragen – (8 punten)
  • 2 VC vragen – (4 punten)

In dit oefenexamen zijn de examenvragen exact hetzelfde als in de CDFD wft basis toetsen en voldoen aan de toetstermen van 1 april 2021. Bovendien maken onze WFT trainers exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Slaaggrens

De slaaggrens voor dit gratis oefenexamen is net als bij het cdfd 68%. In dit gratis proefexamen kan je maximaal 16 punten behalen en dien je daarom 11 punten te scoren.

Om het WFT Basis oefenexamen gratis te starten kan je hieronder op de toets klikken. Aan het einde worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg.

Wil je meer oefenen?

We bieden naast deze gratis oefenexamens 7 WFT Basis examens voor maar €29,95. Hierin zitten alle 294 examenvragen die je nodig hebt om te slagen.

TIP: Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? We hebben een perfecte wft basis samenvatting inclusief proefexamens voor maar €69,95. Dit de meest ideale training ter voorbereiding op je examen.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden door de volgende tips toe te passen:

  • Bereid je lessen goed voor
  • Zorg dat je goede, actuele oefenexamens maakt
  • Maak gebruik van samenvattingen
  • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie kijk dan op de website van het CDFD.

Met dit oefenexamen en de wft basis samenvatting krijg je een reëel beeld van wat je te wachten staat. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen bijvoorbeeld met onze oefenexamens. Na verloop van tijd zal je merken dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de toetstermen die gelden vanaf 1 april 2021.

In principe is wft basis niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2020 tot maart 2021 70,4% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Het WFT basis examen is voor onbepaalde tijd geldig. Sinds 1 april 2019 word de geldigheid van de module Basis niet meer via PE examens bijgehouden omdat deze verplichting alleen van toepassing is op beroepskwalificatie-niveau en niet op module-niveau. Je bent wel verplicht om permanent actueel te zijn. WFT Basis (initieel) blijft overigens wel gewoon onderdeel van de overige WFT modules (m.u.v. Zorg).

WFT Basis is een onderdeel van de opleiding tot Financieel adviseur maar geen recht op adviesbevoegdheid. toch is dit certificaat heel belangrijk om te behalen. De WFT Basis module is voor elke adviseur binnen de financiële dienstverlening de basis. Je hebt namelijk het WFT Basis diploma nodig om één van de andere modules te behalen. In tegenstelling tot de andere modules blijft je WFT certificaat in de module Basis (initieel) altijd geldig.

Het examen WFT Basis bestaat uit 42 vragen waarvan

  • 20 KB vragen (20 punten);
  • 20 VC vragen (40 punten);
  • 2 PG vragen (4 punten).

Om te slagen voor dit examen moet je 68% van de vragen goed beantwoorden. Dit komt neer op 44 vragen.