logo
Les 1 van 1
In uitvoering

Gratis WFT vermogen oefenexamen

Kennisweb 1 april 2023

In dit Gratis WFT vermogen Oefenexamen zitten 10 vragen . Deze examenvragen sluiten naadloos aan op de CDFD toetstermen die per 1 april 2023 van kracht zijn.

Voor wie zijn deze oefenvragen?

Onze gratis WFT Vermogen oefenvragen zijn bedoeld voor financieel professionals die een studie Wft vermogen volgen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het WFT vermogen examen. Deze oefenexamens zijn gericht op het eindexamen en hebben geen relatie met opleiders. Hierdoor kan je gemakkelijk je opleiding elders volgen gecombineerd met onze oefenexamens.

Klik hier als je op zoek bent naar een Gratis PE Vermogen oefenexamen.

TIP : Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met onze samenvatting inclusief 5 examens heb je de meest ideale training ter voorbereiding op je wft vermogen examen.

Informatie

Het Gratis WFT vermogen oefenexamen bestaat uit 10 vragen. Het examen is als volgt samengesteld :

  • 8 KB vragen – 8 punten
  • 2 VC vragen – 4 punten

De examenvragen zijn exact hetzelfde als in het wft vermogen examen en voldoen aan de CDFD toetstermen van 1 april 2023. Bovendien maken onze WFT docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor het examen exact hetzelfde als het CDFD examen. Dit betekent dat je minimaal 68% van het totaal aantal te behalen punten moet scoren om te kunnen slagen.

In het wft vermogen oefenexamen gratis kan je maximaal 14 punten behalen Om te slagen moet je daarom 10 punten behalen.

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur vermogen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis (Initieel)
WFT Vermogen (Initieel)

Als je de Beroepskwalificatie wilt onderhouden, dan kan je dat doen met de volgende examens;

PE Vermogen
PE Hypothecair krediet
PE Pensioen

Omdat de module Vermogen ook in PE Hypothecair krediet en PE pensioen zit, kan je deze module dus ook met die examens behalen.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Bereid je lessen en het examen goed voor
  • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
  • Maak gebruik van de samenvattingen
  • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT vermogen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de CDFD toetstermen van 1 april 2023.

In principe is het examen wft vermogen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2022 tot april 2023 slechts 44,3% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:
tip 1) maak gebruik van goede oefenexamens
tip 2) herhaling is de truc
tip 3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%

Het WFT vermogen examen bestaat uit 46 vragen waarvan 20 KB vragen (20 punten), 25 VC vragen (50 punten) en 1 PG vragen (2 punten).