HACCP cursus
-
Inleiding HACCP6 Onderwerpen|1 Toets
-
1. Aantoonbaar voedselveilig werken2 Onderwerpen|1 Toets
-
2. Inrichting van de bedrijfsruimte2 Onderwerpen|1 Toets
-
3. Persoonlijke hygiëne2 Onderwerpen|1 Toets
-
4. Training en opleiding2 Onderwerpen|1 Toets
-
5. H.A.C.C.P.4 Onderwerpen|1 Toets
-
6. Productaansprakelijkheid1 Onderwerp|1 Toets
-
7. Ziek worden van voeding5 Onderwerpen|1 Toets
-
8. De CCP’s in de hygiënecode1 Onderwerp|1 Toets
-
9. Temperatuurbeheersing3 Onderwerpen|1 Toets
-
10. Hygiënisch werken8 Onderwerpen|1 Toets
-
11. Schoonmaken4 Onderwerpen|1 Toets
-
12. Ongedierte3 Onderwerpen|1 Toets
-
13. De hygiënecode horeca vanaf 201611 Onderwerpen|1 Toets
Toetsen
Aan lekker thuis kokkerellen worden gelukkig geen hoge eisen gesteld, maar aantoonbaar voedselveilig werken is niet alleen verplicht voor de horeca. Ook woon- en zorggemeenschappen, Defensie en verpleegtehuizen moeten aan deze verplichting voldoen. Vanaf 2014 is het overigens ook verplicht om de aanwezigheid van bepaalde allergenen in gerechten kenbaar te maken. De voorwaarden richten zich onder meer op de inrichting van werk- en voorraadruimtes, de inkoop van ingrediënten, bereidingsprocessen, het uitserveren van dranken en gerechten en scholing/training van personeel. Voor bedrijven die (veel) te lichtzinnig met deze regels omgaan, liggen waarschuwingen of flinke boetes op de loer. Voor wie het echt te bont maakt, is onmiddellijke sluiting van een zaak als ‘worst case scenario’ ook een mogelijkheid.