logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd
VCA,

VCA VCO Cursus

Met deze VCA VCO Cursus heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorberieding op het examen.

ToetsJeKennis · 4 december 2023

Met deze VCA VCO Cursus heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding. Ga je het examen oefenen, dan is het verstandig om dat te doen met examens die naadloos aansluiten op de nieuwste toetstermen.

Voor wie zijn deze VCA VCO examens?

VCA VCO examens zijn bedoeld voor personen die werkzaam zijn in risicovolle beroepen of sectoren, waarbij veiligheid, gezondheid en milieu belangrijke aspecten zijn. Deze examens zijn relevant voor werknemers, leidinggevenden en zelfstandigen in onder andere de bouw, industrie en petrochemie. Het behalen van een VCA VCO certificaat toont aan dat iemand bekwaam is in veiligheids- en gezondheidsaspecten op de werkplek.

Inhoud VCA VCO

VCA VCO is een relatief klein onderdeel binnen de VCA paraplu, echter zeer belangrijk. De VCA VCO cursus bestaat uit:

 • 4 Hoofdstukken
 • 6 Onderwerpen
 • 3 Toetsen
 • 50 Vragen

Slaaggrens

De slaaggrens voor het VCA VCO examen is vastgesteld op 65%. Bij onze proefexamens is dit net zo. Hierdoor ben je verzekerd van proefexamen dat 100% gelijk zijn aan je examen.

VCA VCO examen specificaties

Je behandelt alle aspecten die belangrijk zijn voor operationeel leidinggevenden, met een focus op het toezicht houden op veilig werken en het naleven van veiligheidsprocedures:

 • Arbowetgeving en veiligheidsbeleid: Kennis van relevante wetgeving en het kunnen opstellen en implementeren van een veiligheidsbeleid.
 • Risico’s en preventie: Identificeren van risico’s in de werkomgeving en het ontwikkelen van preventieve maatregelen.
 • Communicatie en overleg: Effectieve communicatie en overleg over veiligheidskwesties met medewerkers en andere betrokkenen.
 • Ongevallen en incidenten: Omgaan met en rapporteren van ongevallen en incidenten, en het uitvoeren van incidentonderzoek.
 • Gevaarlijke stoffen: Kennis van de eigenschappen en risico’s van gevaarlijke stoffen en het beheer hiervan.
 • Werken in specifieke omstandigheden: Veiligheidsprocedures voor werken in besloten ruimten, op hoogte, etc.
 • Gebruik van persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen: Juist gebruik en toezicht op het gebruik van beschermingsmiddelen.

VCA VCO Diploma


Met een VCA VCO (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) diploma toon je aan dat je als operationeel leidinggevende beschikt over de kennis en vaardigheden om veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek te beheren en te bevorderen. Enkele concrete mogelijkheden die een VCA VCO diploma biedt, zijn:

 1. Veiligheid Managen: Je bent in staat om een actief veiligheidsbeleid te ontwikkelen, implementeren en handhaven binnen je organisatie of op de werklocatie.
 2. Risico’s Analyseren en Beheersen: Je kunt potentiële risico’s op de werkplek identificeren en maatregelen treffen om deze risico’s te minimaliseren.
 3. Leidinggeven op het Gebied van Veiligheid: Als leidinggevende kun je jouw team instrueren, motiveren en controleren op het gebied van veilig werken.
 4. Communicatie en Overleg: Je bent in staat om effectief te communiceren over veiligheidsonderwerpen, zowel met werknemers als met externe partijen zoals onderaannemers.
 5. Naleving van Wet- en Regelgeving: Je hebt kennis van de relevante wetgeving en normen op het gebied van veiligheid en kunt hierop toezien binnen je organisatie.
 6. Omgaan met Incidenten: Je kunt adequaat reageren op en rapporteren over incidenten en ongevallen, en deze analyseren om herhaling te voorkomen.
 7. Bewustwording en Cultuur: Je speelt een cruciale rol in het creëren van een veiligheidscultuur en het verhogen van de veiligheidsbewustzijn onder werknemers.

Een VCA VCO diploma is vaak een vereiste in sectoren zoals de bouw, petrochemie, en andere industriële omgevingen waar veiligheid een hoge prioriteit heeft. Het diploma is een bewijs van je capaciteiten als verantwoordelijke voor veiligheid op operationeel niveau.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen VCA Basis, VCA VOL en VCA VCO?

Hoe lang is een VCA VCO diploma geldig?

Wat zijn de toelatingseisen voor het VCA VCO examen?

Kan ik met een VCA VCO diploma ook in het buitenland werken?

Wat voor soort vragen kan ik verwachten tijdens het VCA VCO examen?

Over de trainer

ToetsJeKennis

33 Trainingen

Nog niet gestart
€9,95

Training Includes

 • 4 Lessen
 • 6 Onderwerpen
 • 3 Toetsen