Les 1 van 1
Gestart

Gratis Proefexamen Vaarbewijs 2

Cees 6 mei 2021

Gratis Proefexamen Vaarbewijs 2

In dit Gratis Proefexamen Vaarbewijs 2 zitten 10 vragen. Deze examenvragen sluiten naadloos aan op de CBR toetstermen.

Wat is het Vaarbewijs 2 examen? (KVB2)

Bij het behalen van het vaarbewijs 2 examen (KVB2) ontvang je het klein vaarbewijs 2. Klein vaarbewijs 2 is een aanvulling op KVB1. Met KVB1 in combinatie met KVB2 mag men echter ook op de grotere wateren in Nederland varen met vaarbewijs plichtige schepen zoals genoemd bij Klein Vaarbewijs I. De wateren die hieronder vallen zijn de Eems, Dollard, de Ooster- en Westerschelde, de Waddenzee, het IJmeer, het Markermeer en het IJsselmeer.

Tevens krijgt men bij het behalen van klein vaarbewijs 2 het International Certificate of Competence (ICC) for inland and coastal waters, welke voldoende is om in het buitenland op de rivieren, kanalen en meren, maar ook op de kustwateren te varen.

  • Inhoud
  • Slaaggrens

Het Gratis klein vaarbewijs 2 oefenexamen bestaat uit 10 vragen. Elke vraag is 1 punt.

Omdat het vaarbewijs 2 examen oefenexamen gratis is heb je toegang zonder registratie. De examenvragen zijn exact hetzelfde als in het officiële en voldoen aan de CBR toetstermen. Bovendien maken onze vaarbewijs docenten exclusieve vragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

Wil je meer oefenexamens? We hebben 9 extra vaarbewijs 2 proefexamens voor maar €19,95.

De slaaggrens voor deze gratis klein vaarbewijs 2 examenvragen is hetzelfde als het CBR examen namelijk 70%. Dit houdt in dat je minimaal 70% van het totaal aantal te behalen punten moet scoren om te kunnen slagen.

In deze klein vaarbewijs 2 oefentoets kan je maximaal 10 punten behalen Om te slagen moet je daarom 7 punten behalen.

Om het klein vaarbewijs 2 examen gratis te kunnen maken kan je hieronder het examen starten. Aan het einde van dit gratis oefenexamen worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg. Bovendien zie je wat andere gebruikers gemiddeld scoren voor dit examen.

Veel gestelde vragen

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CBR normen.

In principe is het examen vaarbewijs 2 niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding.

Het vaarbewijs 2 examen bestaat uit 25 vragen, deze vragen zijn allemaal 1,2,3 of 4 punten waard voor een totaal van 50 punten.

In het examen zijn er 50 punten te behalen. De slaaggrens is 70%. Dit betekent dat je minimaal 70% (35 punten) van de vragen goed moet beantwoorden om te slagen.

jQuery(document).ready(function($) { var delay = 100; setTimeout(function() { $('.elementor-tab-title').removeClass('elementor-active'); $('.elementor-tab-content').css('display', 'none'); }, delay); });