logo
Les 1 van 1
In uitvoering

Gratis Proefexamen Vaarbewijs 2

Cees 5 juni 2023

In dit Gratis Proefexamen Vaarbewijs 2 zitten 10 vragen. Deze examenvragen sluiten naadloos aan op de CBR toetstermen.

  • De beste trainers
  • Up-to-date examenvragen
  • Examens met feedback
  • Officiële CBR proefexamens
  • Overal en altijd beschikbaar
  • Direct contact met trainers

Wat is het Vaarbewijs 2 examen? (KVB2)

Bij het behalen van het vaarbewijs 2 examen (KVB2) ontvang je het klein vaarbewijs 2. Klein vaarbewijs 2 is een aanvulling op KVB1. Met KVB1 in combinatie met KVB2 mag men echter ook op de grotere wateren in Nederland varen met vaarbewijs plichtige schepen zoals genoemd bij Klein Vaarbewijs I. De wateren die hieronder vallen zijn de Eems, Dollard, de Ooster- en Westerschelde, de Waddenzee, het IJmeer, het Markermeer en het IJsselmeer.

Tevens krijgt men bij het behalen van klein vaarbewijs 2 het International Certificate of Competence (ICC) for inland and coastal waters, welke voldoende is om in het buitenland op de rivieren, kanalen en meren, maar ook op de kustwateren te varen.

Om het klein vaarbewijs 2 examen gratis te kunnen maken kan je hieronder het examen starten. Aan het einde van dit gratis oefenexamen worden je antwoorden nagekeken en krijg je een uitgebreide uitleg. Bovendien zie je wat andere gebruikers gemiddeld scoren voor dit examen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CBR normen.

In principe is het examen vaarbewijs 2 niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding.

Het vaarbewijs 2 examen bestaat uit 25 vragen, deze vragen zijn allemaal 1,2,3 of 4 punten waard voor een totaal van 50 punten.

In het examen zijn er 50 punten te behalen. De slaaggrens is 70%. Dit betekent dat je minimaal 70% (35 punten) van de vragen goed moet beantwoorden om te slagen.