Terug naar Training

WFT Pensioen Samenvatting

0% Voltooid
0/0 Stappen
 1. Inleiding
  1 Toets
 2. Sociale zekerheid en pensioen
  4 Onderwerpen
 3. Uitvoeren pensioen
  5 Onderwerpen
 4. Juridische aspecten van pensioenopbouw
  12 Onderwerpen
 5. Fiscale aspecten van pensioenopbouw
  8 Onderwerpen
 6. De prijs van het pensioen
  6 Onderwerpen
 7. Ondernemingsstructuren, rechtspersonen en risicomanagement
  8 Onderwerpen
 8. Directeur-grootaandeelhouder en pensioen
  13 Onderwerpen
 9. Adviestraject
  5 Onderwerpen
Les 1 van 9
In uitvoering

Inleiding

Kennisweb 28 januari 2023

Deze syllabus is bedoeld om je optimaal voor te bereiden op het examen. De syllabus is samengesteld aan de hand van de toetstermen. 

Naast vragen over gedegen kennis zullen de Wft-examens ook vragen over competenties, waardigheden en professioneel gedrag bevatten. Wij geven zoveel als mogelijk voorbeelden uit de praktijk waarbij zowel de kennis, de integriteit, het professioneel gedrag en de adviesvaardigheden van een adviseur in de financiële dienstverlening aan bod komen. Zodat je goed voorbereid bent op het examen.

Getallen en tabellen hoef je niet uit je hoofd te kennen. Deze worden altijd (in een bijlage) verstrekt op het examen. In deze syllabus kunnen de gegeven cijfers dus afwijken van de wettelijke cijfers. Het gaat erom dat de cursist de rekenvoorbeelden kan toepassen.

Het examen wordt digitaal afgenomen. Je hebt 135 minuten de tijd om de 48 vragen te beantwoorden. De vragen zijn onderverdeeld in: 22 vragen kennis en begrip, 25 vragen vaardigheden en competenties en 1 vraag professioneel gedrag. De slaaggrens is landelijk vastgesteld op 68%.

Slaag je voor het examen, dan ontvang je het certificaat Wft Pensioen. Met het certificaat Wft Pensioen én het diploma Adviseur Vermogen en Adviseur Basis ontvang je automatisch het diploma Adviseur Pensioen.

Wij wensen je veel succes en plezier bij de bestudering van deze syllabus.