PE Inkomen Oefenexamens 2022/2023

 • 5 CDFD Oefenexamens
 • 115 examenvragen

Met deze PE Inkomen oefenexamens heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het examen. Deze examens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2022 en gelden tot 31 maart 2023.

Team_Kennisweb · 1 april 2022

Voor wie is dit oefenexamen PE Inkomen?

Dit oefenexamen PE Inkomen is bedoeld voor financieel professionals die een studie PE Inkomen volgen en extra oefenmateriaal willen hebben voor het examen. Deze pe inkomen examenvragen zijn gericht op het eindexamen en zijn daardoor gemakkelijk te combineren met je training/cursus.

Klik hier als je op zoek bent naar WFT Inkomen oefenexamens.

TIP : Twijfel je nog of je er al klaar voor bent? Met de pe inkomen samenvatting voor maar €99,95 inclusief 5 oefenexamens en is de meest ideale training ter voorbereiding op je examen. 

Informatie

Het aantal examenvragen in een PE inkomen examen is 23 vragen. Het examen is als volgt samengesteld :

 • 16 KB vragen (16 punten)
 •   7 VC vragen (14 punten)

Het oefenexamen PE inkomen is hiermee exact hetzelfde als het CDFD wft PE Inkomen examen en voldoen aan de toetstermen van 1 april 2022. Bovendien maken onze PE docenten exclusieve examenvragen voor ToetsJeKennis die je nergens anders krijgt.

De slaaggrens voor de PE Inkomen Oefenexamens is net als het examen vastgesteld op 68%. Dit houdt in dat je minimaal 68% van het totaal aantal te behalen punten moet scoren om te kunnen slagen.

In het PE inkomen examen kan je maximaal 30 punten behalen. Om te slagen moet je 21 punten behalen.

Advies! Je kunt in het examen 16 punten scoren met KB vragen en 14 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen goed beantwoorden, omdat je daar al bijna de helft van je score mee kunt behalen.

Slagingspercentage PE inkomen

Het slagingspercentage van gebruikers van het oefenexamen pe inkomen was in de periode april 2021 tot april 2022 volgens het CDFD 91,2%. Met de grootste wft vragenbank  heb je de beste wft examenvragen tot je beschikking.

Voor het WFT PE inkomen examen heb je 60 minuten de tijd.

Is PE Inkomen moeilijk?

In principe is PE Inkomen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. In de meeste gevallen doe je een training of cursus bij een van de financiële opleiders (zo niet, dan hebben wij de perfecte PE inkomen samenvatting voor je) en gebruik je onze examentraining pe inkomen.

Volgens het CDFD behaalde tussen april 2021 en april 2022 91,2% van de examenkandidaten de PE inkomen module. Onder alle gebruikers van onze oefenexamens in dezelfde periode was dat 98%.

Voor het behalen van de beroepskwalificatie Adviseur Inkomen heb je de volgende modules nodig;

WFT Basis (Initieel)
WFT Inkomen (Initieel)

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

 • Bereid je lessen en het examen goed voor
 • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
 • Maak gebruik van de samenvattingen
 • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het PE Inkomen examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! Onze examenvragen zijn aangepast aan de meest recente CDFD toetstermen van 1 april 2022.

In principe is het PE Inkomen examen niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2021 tot maart 2022 72,8% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze gebruikers een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling. Een goede voorbereiding is daarom zeer belangrijk.

Ben je op zoek naar tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:

 1. Maak gebruik van goede oefenexamens
 2. Herhaling is de truc
 3. Maak gebruik van de samenvatting die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%

Het PE Inkomen examen bestaat uit 23 vragen waarvan 16 KB vragen (16 punten) 7 VC vragen (14 punten).

Over de trainer

Team_Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart
29.95

Training Inhoud

 • 1 Les
 • 6 Toetsen