logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd

WFT Basis Samenvatting

  • Examengericht
  • incl. 5 Oefenexamens
  • 205 examenvragen

Met deze examengerichte WFT Basis Samenvatting heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het examen. De oefenexamens sluiten naadloos aan op de toetstermen van het CDFD van 1 april 2022 en gelden tot 31 maart 2023.

Kennisweb ·2 april 2023

Deze samenvatting bevat alle informatie die op het WFT Basis examen aan bod komen en sluit aan op de toetstermen van het CDFD. Doordat de lesstof gecombineerd word met 5 oefenexamens is dit de meest ideale training methode.

Voor wie is deze samenvatting?

Deze wft basis samenvatting is bedoeld voor financieel professionals die het examen WFT Basis examen gaan doen. Deze samenvatting behandeld de complete examenstof waarin alle ontwikkelingen worden behandeld. 

In de WFT samenvatting voor de basis module worden oefenexamens gecombineerd met online leren. Het lesmateriaal en oefenexamens zijn gemaakt door officiële WFT docenten en dus betrouwbaar.

Deze samenvatting biedt jou de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op het eindexamen en de lesstof sluit perfect aan op dit wft-basis-examen. Met het gebruik van deze samenvatting is het slagingspercentage maar liefst 98%.

Het is goed om je te realiseren dat je het examen onbeperkt kunt blijven maken. Slaag je toch niet de eerste keer, dan kun je het gewoon opnieuw proberen.

Informatie

Deze WFT basis samenvatting bestaat uit examengericht lesmateriaal en bevat 5 oefenexamens. De samenvatting is samengesteld door erkende WFT docenten.

In deze samenvatting word je klaargestoomd voor het WFT Basis. De lesstof sluit exact aan op het CDFD eindexamen en is in combinatie met de oefenexamens de meest complete online samenvatting. Niet voor niets behaald 99% van onze gebruikers het examen in 1 keer.

Deze samenvatting bevat ook 5 WFT Basis oefenexamens met in totaal 205 officiële oefenvragen die aansluiten op de CDFD toetstermen van 1 april 2022. Ieder oefenexamen bestaat uit 41 unieke vragen.

Te behalen punten op het examen​

De slaaggrens voor het onderdeel WFT Basis is vastgesteld op 68%. 

je kunt maximaal 62 punten behalen. Om te slagen moet je daarom minimaal 28 punten behalen. De oefenexamens zijn ook zo ingericht.

Je hebt twee uur de tijd om 41 vragen te beantwoorden.

Om je goed voor te bereiden op het examen kun je onder andere gebruikmaken van een kandidatenbrochure. In deze brochure vind je informatie over de structuur van het examen, de manier van vraagstelling en de wijze waarop jij de antwoorden moet noteren.

Advies! Je kunt in het examen 20 punten scoren met KB vragen en 40 punten met VC vragen. Het is daarom belangrijk dat je de vaardigheid en competenties vragen zo goed mogelijk oefent omdat je daarmee al 62% van je score kunt behalen.

Deze samenvatting heeft een studie belasting van ongeveer 60 uur. De inhoud is examengericht en behandeld met name de lesstof die ook daadwerkelijk word gevraagd tijdens het examen.

Deze opleiding WFT Basis bevat 6 lessen die bij elkaar 28 onderwerpen bevatten. 

De module wordt weliswaar op mbo-niveau gegeven, maar er is geen vooropleiding vereist om deze module te kunnen volgen. Wil jij de andere modules van WFT gaan volgen, dan zal je wel eerst de basismodule moeten halen. De basismodule vormt namelijk het uitgangspunt voor het starten van een vervolgmodule.

Examen tips!

Je kunt je optimaal voorbereiden op het examen door de volgende tips toe te passen:

  • Bereid je lessen en het examen goed voor
  • Zorg dat je goede, actuele proefexamens maakt
  • Maak gebruik van de samenvattingen
  • Blijf veel en regelmatig oefenen

Het goed voorbereiden van de lessen helpt om de les goed te kunnen volgen. Als je weet wat er gaat komen, zal de te behandelen stof beter door jou worden begrepen en gaat er geen kostbare lestijd verloren. Wil je meer informatie over het WFT Basis examen kijk dan op de website van het CDFD.

Met de proefexamens en de samenvattingen krijg je een reëel beeld van het examen. Dit neemt niet alleen stress weg, maar kan er ook voor zorgen dat jij met meer vertrouwen het examen ingaat. Zorg dat je veel en vaak blijft oefenen. Na verloop van tijd zal je vernemen dat je de antwoorden steeds sneller weet. Dit is een teken dat je de leerstof echt goed onder de knie begint te krijgen.

FAQ

Jazeker! De WFT basis samenvatting sluit naadloos aan op het eindexamen van het CDFD is aangepast aan de toetstermen die gelden vanaf 1 april 2022.

In principe is het wft basis niet moeilijk, maar dat hangt uiteraard af van je voorbereiding. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2021 tot april 2022 71,2% van alle examen kandidaten. In de afgelopen jaren behalen onze cursisten een zeer hoog slagingspercentage (98%) en scoren we een dikke 8 als beoordeling.

Ben je op zoek naar WFT Basis tips om je slaagkansen te verhogen, dan hebben we hier een aantal bewezen tips voor je:
1) maak gebruik van goede oefenexamens
2) herhaling is de truc
3) maak gebruik van samenvattingen die gericht zijn op het examen. Hiermee vergroot je je slaagkansen tot wel 98%

De studiebelasting voor de WFT Basis samenvatting is ongeveer 60 uur. Dit is verschilt uiteraard per persoon.

Training Inhoud

Uitklappen

Module 1: De klant

Module 2: Marktpartijen
Module 3: Financiële producten
Module 4: Verzekeringsproducten
Module 5: Regels in financiële dienstverlening
Module 6: Vaardigheden

Over de trainer

Kennisweb

59 Trainingen

Nog niet gestart

Training Includes

  • 26 Lessen
  • 127 Onderwerpen
  • 6 Toetsen