logo

WFT

Vragenbank 2022

Ga je binnenkort een WFT examen doen en wil je zeker weten of je er klaar voor bent? Met deze wft proefexamens & samenvattingen heb je de beste voorbereiding. Deze officiële WFT examens sluiten aan op de meest recente toetstermen.

Oefenexamens & samenvattingen

WFT

proefexamen

Wil je je goed voorbereiden op het WFT Examen? met onze WFT vragenbank bieden we oefenexamens aan voor WFT initieel- en PE modules. 

In onze vragenbank beschikken we over de meest recente examenvragen die naadloos aansluiten op het CDFD eindexamen. Ieder oefenexamen is exact hetzelfde opgebouwd als het CDFD examen en zijn opgebouwd uit competenties & vaardigheden vragen, kennis & begrip vragen en vragen over professioneel gedrag.

wetgeving

Wft vergunning

Om voor een Wft-vergunning in aanmerking te komen, moet de financiële dienstverlener over voldoende deskundigheid beschikken. In het Wft staan twee deskundigheidsnormen die op het volgende neer komen:

De financiële dienstverlener zorgt ervoor dat de personen die het dagelijks beleid voeren deskundig zijn als het gaat om de bedrijfsvoering

De financiële dienstverlener zorgt voor de deskundigheid van zijn werknemers en andere personen die zich onder zijn verantwoordelijkheid rechtstreeks bezighouden met financiële dienstverlening - klantcontact hebben. Om dit te doen beschikt een dusdanig aantal feitelijk leidinggevenden van de financiële dienstverlener over voldoende vakbekwaamheid.

WFT

beroepskwalificatie

Om klanten te mogen adviseren dien je een WFT beroepskwalificatie te behalen. Deze kan je behalen als je minimaal je wft basis certificaat hebt behaald. 

Daarnaast dien je periodiek ook het permanente (PE) examen af te leggen. Op onze website kan je daarvoor gebruik maken van oefenexamens en samenvattingen.

0 %
slaagt in 1 keer voor het WFT of PE examen
0 %
geeft aan dat de examenvragen heel goed aansluiten op het examen
+ 0 k
aantal WFT & PE cursisten in het afgelopen jaar

wat

is wft?

De Wet op het financieel toezicht (Wft) eist dat banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen, tussenpersonen, adviseurs en alle anderen die in de financiële dienstverlening actief zijn een Wft vergunning moeten hebben. 

Deze wet is bedoeld om de consument te beschermen. De Wft regelt ook aan welke eisen u moet voldoen voor een vergunning.

Dat zijn onder andere eisen op het terrein van vakbekwaamheid en zorgplicht. Het CDFD adviseert het ministerie van financiële zaken hieromtrent.

wft & PE

examen

Nog keihard aan de bak of gaat het eigenlijk al best wel lekker? Het WFT & PE examen voorbereiden door veel te oefenen maakt het verschil.
“Ruim van tevoren begonnen en geslaagt met een score van 96%”

Met deze PE hypothecair krediet samenvatting heb ik mij ruimschoot kunnen voorbereiden op het examen. Mede dankzij de oefenexamens die je onbeperkt kunt maken heb ik een score behaald die ik zelf ook niet had verwacht.

david
David de Waard
de hypotheker

Veelgestelde vragen

Zijn dit officiële examenvragen?

Jazeker! Deze examenvragen worden beheerd door erkende wft & pe trainers en worden aangepast op de vernieuwde toetstermen die jaarlijks per 1 april gelden.

Welke modules zijn er beschikbaar?

Wij bieden voor alle WFT & PE modules oefenexamens en samenvattingen aan.

Hoeveel vragen zitten er in een oefenexamen?

Ieder examen heeft exact dezelfde hoeveelheid vragen als in het CDFD examen worden gesteld. Zo heb je de beste voorbereiding.

Bestaat er ook een WFT uitvaart?

Is dat een nieuwe module? Nee.. dat wil zeggen, nóg niet. Maar als het aan specialisten uit de branche ligt komt de module WFT Uitvaart er zo snel mogelijk.

WFT uitvaart. Waarom?

Omdat de opleidingseisen voor adviseurs van uitvaartverzekeringen, die vanaf 1 januari 2017 ook WFT basis en WFT vermogen moeten hebben, veel te zwaar blijken te zijn. De meeste organisaties zien daarom liever dat er een aparte WFT uitvaart module komt die dan beter aansluit aan de adviespraktijk van de adviseur.

WFT Uitvaartverzekering

Wanneer de WFT uitvaart er komt, en of deze er überhaubt komt ligt aan minister Dijsselbloem. Hij zal een besluit moeten nemen of deze module er komt.

WFT Uitvaart Oefenexamens

Als deze module er komt dan zorgen wij er uiteraard voor dat de WFT Uitvaart examenvragen op onze website te oefenen zijn.