HACCP cursus
-
Inleiding HACCP6 Onderwerpen|1 Toets
-
1. Aantoonbaar voedselveilig werken2 Onderwerpen|1 Toets
-
2. Inrichting van de bedrijfsruimte2 Onderwerpen|1 Toets
-
3. Persoonlijke hygiëne2 Onderwerpen|1 Toets
-
4. Training en opleiding2 Onderwerpen|1 Toets
-
5. H.A.C.C.P.4 Onderwerpen|1 Toets
-
6. Productaansprakelijkheid1 Onderwerp|1 Toets
-
7. Ziek worden van voeding5 Onderwerpen|1 Toets
-
8. De CCP’s in de hygiënecode1 Onderwerp|1 Toets
-
9. Temperatuurbeheersing3 Onderwerpen|1 Toets
-
10. Hygiënisch werken8 Onderwerpen|1 Toets
-
11. Schoonmaken4 Onderwerpen|1 Toets
-
12. Ongedierte3 Onderwerpen|1 Toets
-
13. De hygiënecode horeca vanaf 201611 Onderwerpen|1 Toets
Toetsen
De Nederlandse overheid is verantwoordelijk voor toezicht op naleving van de hygiënecodes. Ambtenaren van de NVWA gaan voortdurend het land in om bedrijven en instellingen te controleren. Deze controleurs hebben als BOA behoorlijk wat (opsporings)bevoegdheden. Zo mogen ze boetes uitschrijven en in voorkomend geval zelfs spullen in beslag nemen. NVWA-controleurs kunnen gevraagd en ongevraagd langskomen in je zaak (uiteraard nadat zij zichzelf hebben geïdentificeerd met een badge) en zijn volledig vrij om alles naar eigen goeddunken te controleren. De Officier van Justitie kan op advies van de NVWA een zaak ook sluiten voor een periode van bijvoorbeeld 6 weken. Het is dan aan de ondernemer om noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Klinkt allemaal vrij streng, maar in de praktijk worden controleurs meestal netjes behandeld en begeleid door de betreffende manager of ondernemer (ook bij onaangekondigde bezoeken).