HACCP cursus
-
Inleiding HACCP6 Onderwerpen|1 Toets
-
1. Aantoonbaar voedselveilig werken2 Onderwerpen|1 Toets
-
2. Inrichting van de bedrijfsruimte2 Onderwerpen|1 Toets
-
3. Persoonlijke hygiëne2 Onderwerpen|1 Toets
-
4. Training en opleiding2 Onderwerpen|1 Toets
-
5. H.A.C.C.P.4 Onderwerpen|1 Toets
-
6. Productaansprakelijkheid1 Onderwerp|1 Toets
-
7. Ziek worden van voeding5 Onderwerpen|1 Toets
-
8. De CCP’s in de hygiënecode1 Onderwerp|1 Toets
-
9. Temperatuurbeheersing3 Onderwerpen|1 Toets
-
10. Hygiënisch werken8 Onderwerpen|1 Toets
-
11. Schoonmaken4 Onderwerpen|1 Toets
-
12. Ongedierte3 Onderwerpen|1 Toets
-
13. De hygiënecode horeca vanaf 201611 Onderwerpen|1 Toets
Toetsen
De Koninklijke Nederlandse Horeca (KNH) is logischerwijs verantwoordelijk voor beheer en vernieuwing van hygiënecodes voor de horeca. Codes worden elke 3 tot 5 aangepast om in te spelen op veranderingen en om nieuwe kennis en inzichten te verwerken. De hygiënecode horeca wordt tegen betaling verstrekt door de KNH. Ondernemers moeten zelf organiseren dat ze kennisnemen van de inhoud van de meest recent uitgegeven code. Ook voor eventuele scholing en/of (opfris)cursussen voor personeel zijn ondernemers volledig zelfstandig verantwoordelijk. Voor kwetsbare of speciale groepen (bijvoorbeeld ouderen of militairen onder bijzondere omstandigheden) bestaan aparte codes die per definitie strenger zijn dan de hygiënecode voor de horeca. Bedrijven of instellingen kunnen ook een eigen code samenstellen, maar dat doet bijna niemand. Ten eerste is het heel moeilijk om daarvoor special goedkeuring te verkrijgen vanuit de betrokken ministeries. Bovendien is het omslachtig, omdat bestaande codes prima kunnen voorzien in eventuele speciale behoeftes.