logo
Generic filters
Search in title
Filter by Categories
trainingen
ongecategoriseerd
0% Voltooid
0/0 Steps
  1. Inleiding HACCP
    6 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  2. 1. Aantoonbaar voedselveilig werken
    2 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  3. 2. Inrichting van de bedrijfsruimte
    2 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  4. 3. Persoonlijke hygiëne
    2 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  5. 4. Training en opleiding
    2 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  6. 5. H.A.C.C.P.
    4 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  7. 6. Productaansprakelijkheid
    1 Onderwerp
    |
    1 Toets
  8. 7. Ziek worden van voeding
    5 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  9. 8. De CCP’s in de hygiënecode
    1 Onderwerp
    |
    1 Toets
  10. 9. Temperatuurbeheersing
    3 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  11. 10. Hygiënisch werken
    8 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  12. 11. Schoonmaken
    4 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  13. 12. Ongedierte
    3 Onderwerpen
    |
    1 Toets
  14. 13. De hygiënecode horeca vanaf 2016
    11 Onderwerpen
    |
    1 Toets
Les 1, Onderwerp 1
In uitvoering

Worst case scenario

Lara 14 april 2021
Les Voortgang
0% Voltooid

Aan lekker thuis kokkerellen worden gelukkig geen hoge eisen gesteld, maar aantoonbaar voedselveilig werken is niet alleen verplicht voor de horeca. Ook woon- en zorggemeenschappen, Defensie en verpleegtehuizen moeten aan deze verplichting voldoen. Vanaf 2014 is het overigens ook verplicht om de aanwezigheid van bepaalde allergenen in gerechten kenbaar te maken. De voorwaarden richten zich onder meer op de inrichting van werk- en voorraadruimtes, de inkoop van ingrediënten, bereidingsprocessen, het uitserveren van dranken en gerechten en scholing/training van personeel. Voor bedrijven die (veel) te lichtzinnig met deze regels omgaan, liggen waarschuwingen of flinke boetes op de loer. Voor wie het echt te bont maakt, is onmiddellijke sluiting van een zaak als ‘worst case scenario’ ook een mogelijkheid.