Les 1 van 4
Gestart

Voorwoord

Alfred 2 april 2021

Dit is de samenvatting PE voor adviseur Consumptief krediet versie 2021. Als adviseur Consumptief krediet moet je elke PE-periode je beroepskwalificatie onderhouden. Dit doe je met een PE-examen. Je behaalt de beroepskwalificatie als adviseur Consumptief krediet door het behalen van meerdere initiële examens. Dit zijn Wft Basis en Wft Consumptief krediet.

In het PE-examen komen per beroepskwalificatie de meest recente veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving aan bod. Bestaat een beroepskwalificatie uit meerdere initiële examens, dan doe je PE-examen voor de hoogste beroepskwalificatie. Met het behalen van het PE-examen toon je als financieel adviseur aan dat je kennis hebt van de ontwikkelingen op het gebied van jouw beroepskwalificatie. Dit doe je eenmaal per PE-periode.

Op 1 april 2019 is de huidige PE-periode begonnen. Deze eindigt op 31 maart 2022. In deze periode houd je je beroepskwalificatie geldig voor de periode na 1 april 2022 (tot 1 april 2025) door het behalen van een PE-diploma. Een financieel adviseur die op 1 april 2022 geen geldig PE-diploma heeft, mag vanaf die datum niet meer adviseren De PE-plicht is alleen van toepassing op beroepskwalificaties.

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert de minister van Financiën over de inhoud van de periodieke ontwikkelingen. Jaarlijks worden er nieuwe ontwikkelingen aan de PE-examen toegevoegd.

Versie 5.0 April 2021
Deze module is gebaseerd op de ontwikkelingen 2020/2021. Het CDFD heeft deze ontwikkelingen op 15 januari 2020 gepubliceerd. De module is gebaseerd op de toetstermen zoals vastgelegd in de Regeling van de Minister van Financiën van 26 februari 2013. Deze regeling is in werking getreden met ingang van 1 januari 2014. De laatste wijzigingen zijn per april 2021.