Les 1 van4
In uitvoering

Voorwoord

Rene 2 april 2021

Dit is de samenvatting PE 2021 voor adviseur Vermogen. Als adviseur Vermogen moet je elke PE-periode je beroepskwalificatie onderhouden. Dit doe je met een PE-examen. Je behaalt de beroepskwalificatie als adviseur Vermogen door het behalen van meerdere initiële examens. Dit zijn Wft Basis en Wft Vermogen.

In het PE-examen komen per beroepskwalificatie de meest recente veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving aan bod. Bestaat een beroepskwalificatie uit meerdere initiële examens, dan doe je PE-examen voor de hoogste beroepskwalificatie. Met het behalen van het PE-examen toon je als financieel adviseur aan dat je kennis hebt van de ontwikkelingen op het gebied van jouw beroepskwalificatie. Dit doe je eenmaal per PE-periode. De huidige PE-periode is begonnen op 1 april 2019 en eindigt op 31 maart 2022. Een financieel adviseur die op 1 april 2022 geen geldig PE-diploma heeft mag vanaf die datum niet meer adviseren.

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert de minister van Financiën over de inhoud van de periodieke ontwikkelingen. Jaarlijks worden er nieuwe ontwikkelingen aan de PE-examen toegevoegd.

Versie April 2021
Deze module is gebaseerd op de ontwikkelingen 2021 . Het CDFD heeft deze ontwikkelingen op 19 januari 2021 gepubliceerd. De module is gebaseerd op de toetstermen zoals vastgelegd in de Regeling van de Minister van Financiën van 26 februari 2013. Deze regeling is in werking getreden met ingang van 1 januari 2014. De laatste wijzigingen zijn per 1 januari 2021.